Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάντμπολ (Γ): Επιτέλους χρυσό για τη Ρωσία, η Νορβηγία... αρκέστηκε στο χάλκινο

Χάντμπολ (Γ): Επιτέλους χρυσό για τη Ρωσία, η Νορβηγία… αρκέστηκε στο χάλκινο

Η αναμονή για τη γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Ρωσίας έλαβε τέλος. Μετά από τέσσερις παγκόσμιους τίτλους, η «αρκούδα» κατάφερε επιτέλους να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η αναμονή για τη γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Ρωσίας έλαβε τέλος. Μετά από τέσσερις παγκόσμιους τίτλους, η «αρκούδα» κατάφερε επιτέλους να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των Ολυμπιακών Αγώνων. Αφού στον ημιτελικό ξεπέρασε στην παράταση το «εμπόδιο» της κατόχου του τίτλου Νορβηγίας, παίρνοντας και ρεβάνς για την ήττα στον τελικό του Πεκίνου, το 2008, η Ρωσία νίκησε απόψε στον τελικό και τη Γαλλία με 22-19 (ημίχρονο 10-7) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η ομάδα του Εβγκένι Τρεφίλοφ έδειξε από την αρχή ότι είναι καλύτερη ομάδα, με όπλο την εξαιρετική άμυνά της που υποχρέωσε τις Γαλλίδες σε πολλά βεβιασμένα σουτ. Οι «τρικολόρ» έδειξαν… σημάδια ζωής στο β΄ ημίχρονο, ισοφαρίζοντας 14-14 στο 46΄, αλλά ακολούθησε ένα 3-0 της Ρωσίας που ξαναπήρε το προβάδισμα και το κράτησε ως τη λήξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία κατέκτησε για πρώτη φορά Ολυμπιακό μετάλλιο στο γυναικείο χάντμπολ.

ΓΑΛΛΙΑ (Ολιβιέ Κρουμπχόλτζ): Γκλοζέρ, Αϊγκλόν Σορινά, Πινό 5, Λαντρ 2, Ζααντί Ντενά, Προυβενσιέ 2, Λεϊνό, Ουέτ, Ντεμπελέ 5, Χόρατσεκ, Εντουιγκέ, Νζε-Μινκό 2, Νιομπλά 1, Λακραμπέρ 2.

ΡΩΣΙΑ (Εβγκένι Τρεφίλοφ): Κουζνέτσοβα 4, Ντμιτρίεβα 4, Σεν 1, Ακοπιάν 2, Βιαχρίεβα 5, Σουντάκοβα 1, Μπομπροβνίκοβα 2, Ζιλινσκάιτε, Μαρενίκοβα, Μπλίζνοβα 1, Ιλινα 2, Πέτροβα, Ερόχινα, Καλίνινα.

Χάλκινο η Νορβηγία

Μετά από δύο συνεχόμενα χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Νορβηγίας αρκέστηκε στο χάλκινο μετάλλιο στο Ρίο. Οι Σκανδιναβές επικράτησαν εύκολα στον «μικρό» τελικό της Ολλανδίας με 36-26 (ημίχρονο 19-13) και θα ανέβουν για τρίτη σερί διοργάνωση στη βάθρο, έστω και στο χαμηλότερο σκαλί.

Από την πλευρά τους οι «οράνιε», στην παρθενική Ολυμπιακή συμμετοχή τους, πραγματοποίησαν εξαιρετική πορεία, την οποία όμως ολοκλήρωσαν με τη… γλυκόπικρη γεύση της τέταρτης θέσης.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Χενκ Γκρένερ): Φαν ντερ Χάιντεν 5, Αμπινχ 1, Φαν Ολφεν 3, Σνέλντερ 2, Μπροχ 4, Γκρόοτ 6, Ντούλφερ, Γκόος 2, Γιάνκοβιτς, Σμέετς, Μαλεστάιν, Λουτσιάνο 2, Βέστερ, Πόλμαν 1

ΝΟΡΒΗΓΙΑ (Θόριρ Χεργκέιρσον): Γκρίμσμπο, Μόλιντ, Αρντζεν 3, Κρίστιανσεν 5, Αλσταντ, Λόκε 4, Μορκ 7, Οφτενταλ 6, Φράφιορντ, Λούντε, Κόρεν, Κούρτοβιτς 6, Χέρεμ 4, Σόλμπεργκ 1

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024