Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ΗΠΑ ζήτησαν συγγνώμη από τη Βραζιλία για την υπόθεση των κολυμβητών

Οι ΗΠΑ ζήτησαν συγγνώμη από τη Βραζιλία για την υπόθεση των κολυμβητών

Σάλο έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες πως οι τέσσερις κολυμβητές των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν καταγγείλει, ψευδώς, ληστεία εις βάρος τους, ενώ στην πραγματικότητα είχαν προβεί σε βανδαλισμούς σε βενζινάδικο του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Μετά τις αποκαλύψεις, η Ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ (USOC) αναγκάστηκε να καταδικάσει τη συμπεριφορά των αθλητών της και να ζητήσει συγνώμη από τις αρχές της Βραζιλίας

Σάλο έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες πως οι τέσσερις κολυμβητές των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν καταγγείλει, ψευδώς, ληστεία εις βάρος τους, ενώ στην πραγματικότητα είχαν προβεί σε βανδαλισμούς σε βενζινάδικο του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Η αστυνομία της Βραζιλίας επιβεβαίωσε επίσημα τις πληροφορίες, αναφορικά με τη φερόμενη κλοπή του Ολυμπιονίκη, Ράιαν Λόχτε, και άλλων τριών Αμερικανών κολυμβητών, την οποία οι ίδιοι κατήγγειλαν ότι έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Φερνάντο Βελόσο, κατηγόρησε σε συνέντευξη Τύπου τον Λόχτε και τους συναθλητές του, Τζίμι Φέιγκεν, Τζακ Κόνγκερ και Γκούναρ Μπεντζ, ότι προέβησαν σε βανδαλισμούς σε βενζινάδικο, ενώ ξεκαθάρισε ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι έγινε ληστεία εις βάρος τους.

Πρόσθεσε ότι οι τέσσερις κολυμβητές «θεωρητικά» θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για ψευδή κατάθεση και βανδαλισμό, ενώ ανέφερε ακόμη ότι οι Αμερικανοί έχουν προσφερθεί να πληρώσουν για τις ζημιές που προκάλεσαν.

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές η Ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ (USOC) αναγκάστηκε να καταδικάσει τη συμπεριφορά των αθλητών της και να ζητήσει συγνώμη από τις αρχές της Βραζιλίας: «Η συμπεριφορά των αθλητών αυτών είναι απαράδεκτη και δεν συνάδει με τις αρχές του αθλητισμού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ζητούμε συγνώμη από τις αρχές της Βραζιλίας», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της USOC, Σκοτ Μπλάκμαν, ο οποίος τόνισε πως η επιτροπή θα προχωρήσει σε έρευνα για τα όσα συνέβησαν στο Ρίο.

Υπενθυμίζεται ότι, ενώ ο Λόχτε είχε επιστρέψει στις ΗΠΑ πριν εκδοθεί εντολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, οι Κόνγκερ και Μπεντζ εντοπίστηκαν λίγο πριν αναχωρήσουν για τη Βραζιλία. Ανακρίθηκαν και μετά πέταξαν προς την πατρίδα της. Παραμένει αδιευκρίνιστο πού βρίσκεται ο τέταρτος εμπλεκόμενος, Τζίμι Φέιγκεν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024