Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομοιώματα του γυμνού Τραμπ μικραίνουν όσο δεν πάει... τον ανδρισμό του

Ομοιώματα του γυμνού Τραμπ μικραίνουν όσο δεν πάει… τον ανδρισμό του

Σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ εμφανίστηκαν ταυτόχρονα αγάλματα-ομοιώματα του Ντόναλντ Τραμπ γυμνού που σίγουρα δεν είναι της προεκλογικής του εκστρατείας: Ο μεγιστάνας υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών απεικονίζεται μακριά από το αναγεννησιακό πρότυπο, εκτός από τα ευαίσθητα σημεία -όπου και βρίσκεται η επίθεση των καλλιτεχνών, που εξαφανίζουν σχεδόν εντελώς τον... ανδρισμό του.

Σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ εμφανίστηκαν ταυτόχρονα αγάλματα-ομοιώματα του Ντόναλντ Τραμπ γυμνού που σίγουρα δεν είναι της προεκλογικής του εκστρατείας: Ο μεγιστάνας υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών απεικονίζεται μακριά από το αναγεννησιακό πρότυπο, εκτός από τα ευαίσθητα σημεία -όπου και βρίσκεται η επίθεση των καλλιτεχνών, που εξαφανίζουν σχεδόν εντελώς τον… ανδρισμό του.

Τα ομοιώματα εμφανίστηκαν σε διάφορα σημεία σε δρόμους της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, του Σαν Φρανσίσκο, του Σιάτλ ή του Κλίβελαντ την Πέμπτη.

Ο καλλιτέχνης που τα φιλοτέχνησε έχει βάση το τελευταίο, και η ομάδα που ήταν υπεύθυνη, η «Indecline», έβαλε στο πρότζεκτ τον τίτλο «ο Αυτοκράτορας δεν έχει μπαλάκια».

Επειδή εκεί βρίσκεται και το κεντρικότερο σημείο των ομοιωμάτων: Τα απόκρυφα σημεία του Τραμπ είναι σχεδόν ανύπαρκτα. «Θέλαμε μία υλική και μεταφορική αποτύπωση της αποτρόπαιας ψυχής του πιο διαβόητου και μισητού αμερικανού πολιτικού» εξηγεί η καλλιτεχνική ομάδα. Ο Τραμπ έχει φανεί ιδιαίτερα ευαίσθητος για το τι πιστεύει το κοινό για τον ανδρισμό του, και δεν είχε διστάσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να το κάνει θέμα (ρίχνοντας σκαλί-σκαλί το επίπεδο στη συζήτηση στους Ρεπουπμλικανούς) όταν υπερασπίστηκε το μέγεθος των χεριών του συσχετίζοντάς με άλλα μέλη του -και έκτοτε αναφερόταν στον ανθυποψήφιό του Μαρκo Ρούμπιο ως «μικρό Mάρκο».

Τα ομοιώματα εξυπακούεται ότι ενθουσιάσαν τους περαστικούς, που έβγαζαν φωτογραφίες σε διάφορες πόζες δίπλα τους, μέχρι που άρχισαν να απομακρύνονται από τις δημοτικές Αρχές.

Κανείς δεν ξέρει, και λίγη σημασία έχει, εάν ήταν τυχαία ή σκόπιμη η διατύπωση που, ενδεικτικά, χρησιμοποιήσε εκπρόσωπος από τις αρχές διαχείρισης Πάρκων της Νέας Υόρκης για την απομάκρυνση του εκεί ομοιώματος: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε ανέγερση (σσ: erection, όρος που στην καθημερινή γλώσσα σημαίνει πρωτίστως στύση) χωρίς άδεια στα πάρκα μας, όσο μικρή κι αν είναι»…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024