Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5o Πικ-Νικ Urban Festival

5o Πικ-Νικ Urban Festival

Πιο φαν και δροσερό από ποτέ φιλοδοξεί να είναι το φετινό Πικ-Νικ Urban Festival που «τρέχει» κάθε χρόνο, στη Θεσσαλονίκη, ενισχυμένο μάλιστα φέτος κατά μία ημέρα! 1-4 Σεπτεμβρίου, η Ρωμαϊκή Αγορά γεμίζει καλαθάκια και καρό τραπεζομάντηλα, μπάσα και κοντραμπάσα, τρομπέτες και τρομπόνια, πολύχρωμους ανεμιστήρες, παγωμένες μπίρες και δροσερά φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά. Τον Αύγουστο του 2012, […]

Πιο φαν και δροσερό από ποτέ φιλοδοξεί να είναι το φετινό Πικ-Νικ Urban Festival που «τρέχει» κάθε χρόνο, στη Θεσσαλονίκη, ενισχυμένο μάλιστα φέτος κατά μία ημέρα! 1-4 Σεπτεμβρίου, η Ρωμαϊκή Αγορά γεμίζει καλαθάκια και καρό τραπεζομάντηλα, μπάσα και κοντραμπάσα, τρομπέτες και τρομπόνια, πολύχρωμους ανεμιστήρες, παγωμένες μπίρες και δροσερά φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά.


Τον Αύγουστο του 2012, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το φεστιβάλ που καλούσε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να κάνουν πικ-νικ, να ακούσουν μουσική και να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές προβολές στο εσωτερικό ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, το Πικ-Νικ Urban Festival, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αγαπημένα ραντεβού της πόλης.

Οι πόρτες ανοίγουν λίγο πριν τις 18.30 και το πρόγραμμα κάθε ημέρας περιλαμβάνει μουσική από μουσικά σχήματα της πόλης, προβολές ταινιών μικρού μήκους και μία κινηματογραφική προβολή στην ειδικά εγκατεστημένη οθόνη του Πικ-Νικ Urban Festival.

Την πρώτη ημέρα οι εκδηλώσεις ξεκινούν με την Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, ακολουθούν οι Super Stereo, ένα από τα πιο συζητημένα ανερχόμενα μουσικά σχήματα της πόλης και η μέρα κλείνει με την προβολή της ταινίας Ω αδερφέ πού είσαι; των αδελφών Κοέν.

Η δεύτερη ημέρα ξεκινά με τις πειραγμένες ροκ μουσικές των Penguins from Far West από την Άγρια Δύση και συνεχίζεται με τους Rundays, που «πειράζουν» ροκ κομμάτια από το 2012 μέχρι σήμερα, ενώ η ταινία μες την οποία ολοκληρώνεται και η δεύτερη ημέρα εκδηλώσεων είναι το Αντίο Λένιν. Η γνωστή συγκινητική ιστορία δύο αδελφών που κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν την μητέρα τους από την είδηση της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.

Το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου και τρίτη ημέρα του φετινού Πικ-Νικ Urban Festival, ξεκινά με τους indie-pop, minimal ήχους των Inner Sail, ενός νέου μουσικού σχήματος και συνεχίζεται με τους BrightSide,την μπάντα που από το 2009 συνδυάζει post punk και indie rock ήχους με το δικό της ξεχωριστό ύφος. Η ημέρα ολοκληρώνεται με την προβολή της ταινίας Μεσοτοιχίες. Υπάρχει συναίσθημα στις σύγχρονες μητροπόλεις; Ένα ταξίδι μέχρι το Μπουένος Άιρες, μία υπέροχη ιστορία σύγχρονου αστικού ρομαντισμού.

Η Κυριακή 4/9, φέρνει στη Ρωμαϊκή Αγορά τους Elevation Trio, ένα μουσικό τρίπτυχο που συνδυάζει διαφορετικές μουσικές καταβολές σε πιάνο, κρουστά και κοντραμπάσο ενώ το μουσικό πρόγραμμα κλείνει φέτος με τους Balloon Over Glasgow, που γράφουν τα μοναδικά indie κομμάτια τους πετώντας με ένα αλεξίπτωτο από τη Γλασκώβη μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Etz Limon σημαίνει Η λεμονιά και πρόκειται για την ιστορία μίας γυναίκας που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην επιτρέψει στον νέο της γείτονα να κόψει την λεμονιά που έχει στην αυλή της.

Να μην ξεχάσουμε όμως και τις ταινίες μικρού μήκους, που παραδοσιακά περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Τις επιλέγει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας και προβάλλονται κάθε ημέρα λίγο πριν τις 21.00, αφού ολοκληρωθεί το μουσικό μέρος και λίγο πριν ξεκινήσει η κινηματογραφική προβολή.

Οι επιλεγμένες ταινίες που διακρίθηκαν στην τελευταία διοργάνωση του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Νάουσας και θα προβληθούν φέτος είναι: One Man (Graciliano Camargo, 2012, Βραζιλία), Just like Us (Karine Blanc, 2015, Γαλλία), Beerbug (Ander Mendia, 2013, Ισπανία), Triangles of happiness (Jannik Dahl Pedersen, 2015, Δανία), Stage 3 (Nathan Nill, 2013, Γερμανία), Not less than 50 Kg (Artemenko Maryna, Oksana, 2013, Ουκρανια), The Bug (Λιόλιος Ιωάννης, 2013, Ελλαδα).

Με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, η Parenthesis παρουσιάζει το πιο διασκεδαστικό πικ-νικ που έγινε ποτέ!

Εισιτήριο: για κάθε ημέρα του φεστιβάλ κοστίζει 3€

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Πέμπτη 1/9
19.00 Φιλαρμονική Δήμου Θεσσαλονίκης
20.00 Super Stereo
21.00 Ταινίες μικρού μήκους σε συνεργασία με το Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Νάουσας
21.30 O Brother Where Art Thou?

Παρασκευή 2/9
19.00 Penguins from Far West
20.00 Rundays
21.00 Ταινίες μικρού μήκους σε συνεργασία με το Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Νάουσας
21.30 Goodbye Lenin

Σάββατο 3/9
19.00 Inner Sail
20.00 BrightSide.
21.00 Ταινίες μικρού μήκους σε συνεργασία με το Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Νάουσας
21.30 Medianeras

Κυριακή 4/9
19.00 Elevation Trio
20.00 Balloon Over Glasgow
21.00 Ταινίες μικρού μήκους σε συνεργασία με το Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Νάουσας
21.30 Etz Limon

Περισσότερες πληροφορίες
www.urbanpicnic.gr
Facebook: Πικ Νικ Urban Festival
Instagram: www.instagram.com/picnicurban/
Youtube: www.youtube.com/user/PicNicUrbanFestival

entertainment.in.gr

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024