Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίγινα: Τέσσερις νεκροί και δύο σοβαρά τραυματίες σε σύγκρουση σκαφών

Αίγινα: Τέσσερις νεκροί και δύο σοβαρά τραυματίες σε σύγκρουση σκαφών

Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί 6 ετών, και δύο σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ταχύπλοο εμβόλισε τουριστικό σκάφος στην Αίγινα. Ο χειριστής του ταχύπλοου, 78 ετών, συνελήφθη στο Λιμεναρχείο του νησιού και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις, καθώς επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας.

Τέσσερις νεκροί και δύο σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε περίπου στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, όταν το ταχύπλοο «Ντουέντε» εμβόλισε το τουριστικό σκάφος «Αντωνία», στην Αίγινα.

Νεκροί είναι ο 58χρονος χειριστής του τουριστικού σκάφους, ένα κορίτσι 6 ετών, ο πατέρας του, 38 ετών, και ένας ακόμη άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ο χειριστής του ταχύπλοου, 78 ετών, συνελήφθη και βρίσκεται στο Λιμεναρχείο του νησιού, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήμα 99,5, υποβάλλεται σε εξετάσεις, καθώς επικαλέστηκε προβλημα υγείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 78χρονος είναι αδελφός γνωστού δικηγόρου. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν κατάλαβε πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό. «Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα» είπε.

Οι έρευνες για αγνοούμενους συνεχίζονται από ένα ελικόπτερο, μια τορπιλάκατο και μια ομάδα βατραχανθρώπων. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, έχουν διασωθεί 20 άτομα, όλα από την λάντζα. Κάποιοι από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ενώ άλλοι πέντε διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Δύο εκ των τραυματιών είναι σε αρκετά σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για μία 29χρονη γυναίκα που ακρωτηριάστηκε στην αριστερή κνήμη και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, και έναν 16χρονο που διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας με αναπνευστικά προβλήματα. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλα δύο άτομα, ενώ ο πέμπτος τραυματίας, αστυνομικός στο επάγγελμα, διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Το τουριστικό σκάφος είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή.

Το νησάκι της Μονής βρίσκεται ανάμεσα στην Αίγινα και το Αγκίστρι (Google Earth / in.gr)

Στο μέσο της διαδρομής, και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το ταχύπλοο εμβόλισε το τουριστικό, το οποίο ανετράπη και βυθίστηκε. Επιτόπου έσπευσαν τρία σκάφη του Λιμενικού, καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα. Μέσα σε λίγα λεπτά ανασύρθηκαν νεκροί ο χειριστής του τουριστικού σκάφους, το παιδί και ένας από τους επιβάτες. Περίπου δύο ώρες μετά εντοπίστηκε σε βάθος 20 μέτρων και ανασύρθηκε από άνδρες του Λιμενικού η σορός του τέταρτου θύματος.

Το μοιραίο ταχύπλοο (Φωτ. Γ.Κακούσης)

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι το ταχύπλοο, 8 μέτρων, εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα τη λάντζα.

Στην Αίγινα μεταβαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Save
Save
Save

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024