Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη φυλακή Νοτιοαφρικανή που έκλεψε κοριτσάκι και την μεγάλωσε για 19 χρόνια

Στη φυλακή Νοτιοαφρικανή που έκλεψε κοριτσάκι και την μεγάλωσε για 19 χρόνια

Στην κατάληξη μίας πολύκροτης υπόθεσης που είχε απασχολήσει τη Νότιο Αφρική, μία γυναίκα που είχε κλέψει ένα κοριτσάκι από μαιευτήριο και το μεγάλωσε σαν να ήταν δικό της -η κοπέλα τώρα είναι 19 χρονών- καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί κατά τύχη όταν συμμαθητές της νεαρής παρατήρησαν την τεράστια ομοιότητά της με άλλη κοπέλα, που στο τέλος αποδείχθηκε αδερφή της.

Στην κατάληξη μίας πολύκροτης υπόθεσης που είχε απασχολήσει τη Νότιο Αφρική, μία γυναίκα που είχε κλέψει ένα κοριτσάκι από μαιευτήριο και το μεγάλωσε σαν να ήταν δικό της -η κοπέλα τώρα είναι 19 χρονών- καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί κατά τύχη όταν συμμαθητές της νεαρής παρατήρησαν την τεράστια ομοιότητά της με άλλη κοπέλα, που στο τέλος αποδείχθηκε αδερφή της.

Στη δημοσιότητα δεν έχουν δοθεί στοιχεία για την γυναίκα που καταδικάστηκε, πέραν της ηλικίας της. Η 52χρονη σήμερα γυναίκα είχε κλέψει το μωρό το Μάρτιο του 1997 από μαιευτήριο στο Κέιπ Τάουν. Το μωρό ήταν τότε τριών ημέρων και η γυναίκα τελικά το μεγάλωσε, δίνοντάς της το όνομα Ζέφανι.

Ανακοινώνοντας την ποινή τη Δευτέρα, ο δικαστής Τζον Χλόφε υπογράμμισε ιδιαίτερα την βαρύτητα του εγκλήματος και επισήμανε τα ελάχιστα ελαφρυντικά που της αναγνωρίστηκαν -κυρίως, το καθαρό ποινικό της μητρώο.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στις αρχές του 2015 όταν συμμαθητές της Ζέφανι, η οποία πήγαινε τότε στην τελευταία τάξη του λυκείου, επισήμαναν την απίστευτη ομοιότητα που είχε με την μικρότερη σε ηλικία Κάσιντι Νερς, μια νέα μαθήτρια στο σχολείο στο οποίο πήγαινε στο Κέιπ Τάουν.

Οι γονείς της Κάσιντι επικοινώνησαν με την αστυνομία και το τεστ DNA στο οποίο υποβλήθηκαν στη συνέχεια απέδειξε ότι πράγματι η νεαρή Ζέφανι ήταν παιδί τους.

Τον Μάρτιο, η νοτιοαφρικανική δικαιοσύνη είχε κρίνει την κατηγορούμενη ένοχη για απαγωγή και την είχε θέσει υπό προσωρινή κράτηση.

Η οικογένεια Νερς ζούσε, χωρίς να το γνωρίζει, μόνον μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Ζέφανι, ενώ κάθε χρόνο οι βιολογικοί της γονείς γιόρταζαν τα γενέθλιά της καθώς ήλπιζαν πάντα ότι θα την βρουν.

Σύμφωνα με τον νοτιοαφρικανικό Τύπο, η Ζέφανι, η οποία είναι σήμερα 19 ετών, επέστρεψε για να ζήσει στο σπίτι στο οποίο μεγάλωσε με τον άνδρα που θεωρούσε πάντα ως πατέρα της και περιμένει τώρα το πρώτο της παιδί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024