
Περαιτέρω εκκαθαρίσεις αποφάσισε η τουρκική κυβέρνηση
Νέο Διάταγμα που θα επιτρέπει περαιτέρω απολύσεις στα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών, όπως και σε Ακτοφυλακή και Στρατό, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου μήνα, θα εκδώσει η τουρκική κυβέρνηση.
Νέο Διάταγμα που θα επιτρέπει περαιτέρω απολύσεις στα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών, όπως και σε Ακτοφυλακή και Στρατό, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου μήνα, θα εκδώσει η τουρκική κυβέρνηση.
Τη σχετική δήλωσε έκανε ο αντιπρόεδρος Νουμάν Κουρτουλμούς, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ο Κουρτουλμούς σημείωσε επίσης ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα τεθούν υπό τον έλεγχο του υπουργείου Υγείας.
Μετά το πραξικόπημα, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ διώξεων στον κρατικό κυρίως μηχανισμό, προσώπων και στελεχών που -κατά την ίδια- συνεργάστηκαν με τους πραξικοπηματίες ή/και τον εξόριστο ιεροκήρυκα Γκιουλέν, για την ανατροπή του Ερντογάν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγα 24ωρα συνελήφθησαν 648 εισαγγελείς και δικαστές, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο των ερευνών για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Οι εν λόγω εισαγγελείς και δικαστές κατηγορούνται για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, όπως χαρακτηρίζεται από τις Αρχές το δίκτυο γύρο από την κοινότητα του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο οίκος αξιολόγησης Fitch διατηρεί το «BBB» για την ελληνική οικονομία
- Ρωσία και Ιράν επανεκκινούν την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου του Μπουσέχρ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 9 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Ντόρτμουντ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-2: Πήρε τη ματσάρα και «κλείδωσε» τη δεύτερη θέση
- Τραμπ: Το αεροσκάφος που του δώρισε το Κατάρ θα είναι έτοιμο την Ημέρα της Ανεξαρτησίας


