Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πετρούνιας: «Ναι, ρε φίλε, ναι, ρε Ελλάδα»

Πετρούνιας: «Ναι, ρε φίλε, ναι, ρε Ελλάδα»

Πανευτυχής ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε για την σκληρή δουλειά που έκανε για να καταφέρει να φτάσει στο χρυσό, στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά τον αγώνα.

Πανευτυχής ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε για την σκληρή δουλειά που έκανε για να καταφέρει να φτάσει στο χρυσό, στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά τον αγώνα.

«Ναι ρε φίλε, ναι ρε Ελλάδα! Σε κάθε δήλωσή μου μέχρι τώρα έλεγα “πάμε Ελλάδα”, γιατί έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει. Κι εδώ αυτό ήρθαμε να κάνουμε. Να ακουστεί ο Εθνικός ύμνος στο Ρίο. Για μένα είναι ό, τι σημαντικότερο να ακούγεται. Θέλω να το αφιερώσω στον πατέρα μου, στον προπονητή μου και στην Ελλάδα», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει μυστικό, έχουμε δουλέψει πολύ. Κάναμε πολύ σκληρή προετοιμασία. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή και λίγη τύχη. Δεν είχα τραυματισμούς μετά το Ευρωπαϊκό και είχα τον χρόνο να φορμαριστώ ασταμάτητα».

Η αγωνία της μητέρας

Η μητέρα του Λευτέρη Πετρούνια βρίσκεται μαζί του στο Ρίο και έζησε από κοντά όλη την αγωνία του τελικού. Πανηγύρισε στο τέλος και λίγη ώρα μετά η αγκαλιά και το φιλί ήταν το μεγάλο βραβείο. Μιλώντας γεμάτη υπερηφάνεια για την μεγάλη επιτυχία του γιού της στην κάμερα της ΕΡΤ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ευχαριστώ τον προπονητή του, ευχαριστώ τον ίδιο τον γιό μου. Είναι σήμερα μέρα γιορτής, γιόρταζε και ο πατέρας του και ήρθε αυτή η δύναμη από ψηλά. Ο Λευτέρης είναι ένας σταθερός αθλητής και δυνατός άνθρωπος. Εγώ έζησα τη στιγμή με τη μεγαλύτερη αγωνία. Η καρδιά μου είχε φύγει από τη θέση της. Δεν περίμενα ούτε το 16,000 για να πανηγυρίσω, αλλά περίμενα να τελειώσει όλος ο αγώνας. Για μένα μετράει το ήθος. Αν ο Λευτέρης ήταν καλός αθλητής, αλλά δεν ήταν καλός χαρακτήρας, τότε θα είχε πρόβλημα. Ο Λευτέρης ήθελε να δώσει χαρά στους Έλληνες. Η ενόργανη είναι στο αίμα του».

Ράφτης: «Ο Λευτέρης έχει το χάρισμα και θα το επαναλάβει»

Πάντα κοντά και ο προπονητής του Πετρούνια. Ο Δημήτρης Ράφτης ήταν προπονητής αθλητών που κατέκτησαν παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως ο Βλάσης Μάρας, όμως δεν είχε καταφέρει ένας αθλητής του να μπει σε έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτός του Πετρούνια ήταν ο πρώτος Ολυμπιακός τελικός για τον Ράφτη και φυσικά το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο. Στις δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ τόνισε: «Ο Λευτέρης έχει το χάρισμα. Έχει τη βοήθεια που χρειάζεται, αλλά έχει και το χάρισμα. Αν είναι υγιής τότε θα το επαναλάβει πολλές φορές».

Σχετικά με τον ίδιο τον αγώνα, ο ομοσπονδιακός προπονητής είπε: «Το πρόγραμμα ήταν εξαιρετικό. Είχε μόνο ένα στιγμιαίο κόλλημα λίγο πριν την έξοδο, που μόνο όσοι γνωρίζουν το άθλημα μπορούσαν να το διακρίνουν, όμως αυτό είναι λογικό, γιατί προετοιμάζεται για την έξοδο, που είναι και η γενική εντύπωση. Το 16άρι το έχει πάρει κι άλλη φορά και είναι ο μόνος που μπορεί. Κανείς άλλος δεν μπορούσε να το πάρει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024