Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ούτε σε 10 γενιές δεν θα βγει άλλος Φελπς», λέει ο προπονητής του

«Ούτε σε 10 γενιές δεν θα βγει άλλος Φελπς», λέει ο προπονητής του

Με ακόμη έναν θρίαμβο και ένα πολύ σπουδαίο παγκόσμιο ρεκόρ, ολοκληρώθηκαν για τον Μάιλ Φελπς οι Ολυμπιακοί αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι ΗΠΑ πήραν τη νίκη και στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών με 3:27.95 και ολοκλήρωσαν τη διοργάνωση κατακτώντας τον τίτλο ακριβώς στα μισά αγωνίσματα του προγράμματος (16 από τα 32). Ο Φελπς πανηγύρισε το 23ο χρυσό του μετάλλιο (28 συνολικά!) και αποχαιρέτισε βουρκωμένος τις πισίνες, όμως, τόνισε πως θα είναι πάντα... εκεί γύρω για να προσφέρει στο άθλημα!

Με ακόμη έναν θρίαμβο και ένα πολύ σπουδαίο παγκόσμιο ρεκόρ, ολοκληρώθηκαν για τον Μάιλ Φελπς οι Ολυμπιακοί αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι ΗΠΑ πήραν τη νίκη και στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών με 3:27.95 και ολοκλήρωσαν τη διοργάνωση κατακτώντας τον τίτλο ακριβώς στα μισά αγωνίσματα του προγράμματος (16 από τα 32). Ο Φελπς πανηγύρισε το 23ο χρυσό του μετάλλιο (28 συνολικά!) και αποχαιρέτισε βουρκωμένος τις πισίνες, όμως, τόνισε πως θα είναι πάντα… εκεί γύρω για να προσφέρει στο άθλημα!

«Ολα ξεκίνησαν από ένα μικρό όνειρο που είχα ως παιδί. Ηθελα να διακριθώ στον αθλητισμό. Αγάπησα την κολύμβηση και πέτυχα περισσότερα από όσα ονειρεύτηκα ποτέ», δήλωσε ο 31χρονος Αμερικανός υπερ-Ολυμπιονίκης.

Τώρα αποσύρεται από τους αγώνες, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το αγαπημένο του άθλημα. Το άθλημα που τον έκανε θρύλο στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Βούρκωσε όταν είδε τους θεατές να τον αποθεώνουν όρθιοι. Εκλαψε όταν ρίχτηκε στην αγκαλιά της μνηστής του, Νικόλ, και του γιού του, Μπούμερ.

«Από τη στιγμή που κατέβηκα από το πούλμαν της αποστολής και μπήκα στο κολυμβητήριο προσπαθούσα να μην κλάψω. Είναι στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Και το χειροκρότημα αυτό είναι η καλύτερη ανταμοιβή για την τελευταία ημέρα της καριέρας μου.

Από την ημέρα που κέρδισα το πρώτο χρυσό μετάλλιο το 2000 στο Σίδνεϊ είχα δύο στόχους. Να γίνω ο κορυφαίος όλων των εποχών και να βοηθήσω την κολύμβηση να γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον πλανήτη.

Το πρώτο το κατάφερα, ενώ για το δεύτερο στόχο θα συνεχίσω να προσπαθώ. Ειδικά στις ΗΠΑ. Εκανα πολλά για να βοηθήσω το άθλημα και μέχρι να πεθάνω θα συνεχίσω να βοηθάω».

Τέλος, ο Φελπς αρνήθηκε να αποκαλύψει και το μυστήριο για το… πού κρύβει τις δεκάδες των μεταλλίων που έχει κατακτήσει: «Δεν θα πω πού έχω τα μετάλλια. Μόνο δύο ή τρεις άνθρωποι στον κόσμο το γνωρίζουν,» είπε χαμογελώντας.

Μπάουμαν: «Ούτε σε δέκα γενιές δεν θα ξαναβγεί Φελπς»

Αίσθηση, όμως, προκάλεσαν και οι δηλώσεις του προπονητή του Μάικλ Φελπς, Μπομπ Μπάουμαν, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου, ήταν εμφανώς συγκινημένος:

Στην ερώτηση: «Αν θα υπάρξει άλλος Μάικλ Φελπς», απάντησε αφοπλιστικά:

«Απολύτως όχι. Μην τον ψάχνετε. Είναι πολύ ιδιαίτερος, δεν είναι κάποιος που εμφανίζεται όχι σε μία, αλλά ούτε σε δέκα γενιές,» είπε ο προπονητής του, ο οποίος, ωστόσο, τόνισε το μεγάλη μέλλον που έχει η αμερικανική κολύμβηση με Λεντέκι και Μέρφι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024