Χάντμπολ (Γ): Δύσκολα η Βραζιλία, εύκολα η Νορβηγία, με ανατροπή η Ρωσία, πέρασε η Γαλλία
Η Βραζιλία επικράτησε με 28-24 της Αγκόλας, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του Α΄ ομίλου του τουρνουά χάντμπολ γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Με την νίκη της αυτή η Βραζιλία ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση της στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Μπέλο με 7 τέρματα, ενώ από την Ανγκόλα ξεχώρισε η Μπερνάντο με 8. Με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ρωσία επικράτησε 35-29 (ημίχρονο 20-18) της Αργεντινής και έκανε το «4 στα 4» στον Β΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά χάντμπολ γυναικών.
Η Βραζιλία επικράτησε με 28-24 της Ανγκόλας, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του Α΄ ομίλου του τουρνουά χάντμπολ γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Με την νίκη της αυτή η Βραζιλία ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση της στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Μπέλο με 7 τέρματα, ενώ από την Ανγκόλα ξεχώρισε η Μπερνάντο με 8.
Στους «8» η Νορβηγία, εκτός το Μαυροβούνιο
Η Νορβηγία επικράτησε 28-19 (ημίχρονο 16-11) του Μαυροβουνίου, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του Α΄ ομίλου του Ολυμπιακού τουρνουά χάντμπολ γυναικών.
Η ρεβάνς του τελικού του Λονδίνου εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, με τα σκανδιναβική ομάδα να φτάνει εύκολα στην τρίτη διαδοχική νίκη της και να εξασφαλίζει την πρόκριση στα προημιτελικά. Αντίθετα, η φιναλίστ του 2012 αποχαιρετά πρόωρα τη διοργάνωση, καθώς μετράει τέσσερις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
Αήττητη με ανατροπή η Ρωσία
Με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ρωσία επικράτησε 35-29 (ημίχρονο 20-18) της Αργεντινής και έκανε το «4 στα 4» στον Β΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά χάντμπολ γυναικών.
Η νοτιοαμερικανή ομάδα πήγε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και προηγήθηκε 29-27 το 50ο λεπτό, αλλά κάπου εκεί οι Ρωσίδες σοβαρεύτηκαν και τελείωσαν το ματς με σερί 8-0, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση του ομίλου τους.
Πέρασε η Γαλλία
Η Γαλλία επικράτησε της Νότιας Κορέας με 21-17 (ημίχρονο 11-11), στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική του Ολυμπιακού τουρνουά χάντμπολ γυναικών.
Οι «τρικολόρ» εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά και χρειάζονται ένα βαθμό απέναντι στη Σουηδία για να «σφραγίσουν» τη δεύτερη θέση του Α΄ ομίλου, ενώ η ασιατική ομάδα αποκλείστηκε, καθώς έμεινε στον ένα βαθμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μεγάλες στιγμές για τον Tσιμίκα που έπαιξε ως αρχηγός της Λίβερπουλ στο φιλικό με τη Σάντερλαντ
- «Επανέρχεται η Ντόρτμουντ για τον Καρέτσα»
- Παράπονα του προπονητή της Ναϊμέγκεν από τη διοίκηση για τον μεταγραφικό σχεδιαμό
- LIVE: Ο μεγάλος τελικός του World Cup πόλο Ελλάδα – Ουγγαρία
- «Γιατί η Ρεάλ σταματά να ασχολείται με τον Ολίσε» (pic)
- Η Φιορεντίνα προτείνει να επενδύσει συν 30 εκατ. και θέλει το «Αρτέμιο Φράνκι» για 90 χρόνια (vid)
- Και επίσημα ο Γεντβάι στην Αλ Σαμπάμπ (pic)
- Γιατί ο Μέσι είναι νοκ άουτ απο το All Star game του MLS
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442