
Ενόργανη: Συναρπαστικός τελικός με τον Οτσιμούρα να κερδίζει το σύνθετο ατομικό
Στο τελευταίο όργανο, το μονόζυγο, κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό ανδρών, με τον Ιάπωνα Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Κοχέι Ουτσιμούρα να είναι και πάλι ο νικητής με 92.365β., αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ουκρανό Όλεγκ Βερνιάεφ με 92.266β., ο οποίος μέχρι και το 5ο όργανο ήταν πρώτος και πήγαινε για να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Το χάλκινο πήρε ο Βρετανός Μαξ Γουίτλοκ με 90.641β.
Στο τελευταίο όργανο, το μονόζυγο, κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό ανδρών, με τον Ιάπωνα Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Κοχέι Ουτσιμούρα να είναι και πάλι ο νικητής με 92.365β., αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ουκρανό Όλεγκ Βερνιάεφ με 92.266β., ο οποίος μέχρι και το 5ο όργανο ήταν πρώτος και πήγαινε για να κάνει τη μεγάλη έκπληξη.
Είναι η πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια, που ένας Ολυμπιονίκης κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο συγκεκριμένο σύνθετο αγώνισμα. Και ήταν πάλι Ιάπωνας, ο Σαβάο Κάτο, που το είχε πετύχει αυτό, το 1968 και το 1972.
Πάντως, η τελευταία βαθμολογία στον Βερνιάιεφ, που έδωσε το χρυσό στον Ουτσιμούρα, δεν άρεσε στο κοινό, που την θεώρησε χαμηλή και αποδοκίμασε τους κριτές. Το χάλκινο πήρε ο Βρετανός Μαξ Γουίτλοκ με 90.641β. χαρίζοντας στη Μεγάλη Βρετανία μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό ύστερα από 108 χρόνια!
Ο Μάριος Γεωργίου, στην πρώτη παρουσία της Κύπρου σε τελικό ενόργανης γυμναστικής σε Ολμπιακούς Αγώνες, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του και σταμάτησε μετά το τρίτο όργανο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν 24ος με 12.833β.
Οι πρώτοι οκτώ του τελικού:
1. Κοχέι Ουτσιμούρα (Ιαπωνία) 92.365
2. Όλεγκ Βερνιάιεφ (Ουκρανία) 92.266
3. Μαξ Γουίτλοκ (Μ. Βρετανία) 90.641
4. Νταβίντ Μπελιάφσκι (Ρωσία) 90.498
5. Τσαοπάν Λιν (Κίνα) 90.230
6. Σουντί Ντενγκ (Κίνα) 90.130
7. Σάμουελ Μίκουλακ (ΗΠΑ) 89.631
8. Νιλ Γουίλσον (Μ. Βρετανία) 89.565
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ θα κλείσουν εάν δεν αρθεί ο αποκλεισμός των ΗΠΑ
- Γαλλία: Πέθανε η ηθοποιός Νάντια Φαρές – Είχε βρεθεί αναίσθητη σε πισίνα και νοσηλευόταν σε κώμα
- Ουκρανία: Η Ρωσία θα προσπαθήσει να εμπλέξει ξανά στον πόλεμο τη Λευκορωσία, εκτιμά ο Ζελένσκι
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Και γαλλικά υποβρύχια στο Αιγαίο
- Σε διαπραγματεύσεις ο Τραμπ με την εφορία των ΗΠΑ σε σχέση με αγωγή ύψους 10 δισ.
- Κεφαλονιά: Από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων φυγαδεύτηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι – Θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού

