Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Τρίωρη καθημερινή κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι

Ρωσία: Τρίωρη καθημερινή κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη θα υπάρχει καθημερινά μία τρίωρη κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι της Συρίας, προκειμένου να εισέλθουν με ασφάλεια στην πόλη οχήματα που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Από την πλευρά του, ο ΟΗΕ σημειώνει ότι απαιτείται μία 48ωρη κατάπαυση του πυρός στην πόλη, προκειμένου να καλυφθούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες στο Χαλέπι.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη θα υπάρχει καθημερινά μία τρίωρη κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι της Συρίας, προκειμένου να εισέλθουν με ασφάλεια στην πόλη οχήματα που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Άμυνας, είπε ότι η κατάπαυση του πυρός θα ισχύει από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι (τοπική ώρα).

«Κάθε στρατιωτική δράση, αεροπορικά πλήγματα και πλήγματα πυροβολικού» θα σταματούν εκείνο το διάστημα, ανέφερε ο ρώσος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Ρωσία, μαζί με τις συριακές Αρχές, είναι έτοιμη να βοηθήσει τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να μεταφέρουν βοήθεια στους κατοίκους του Χαλεπιού.

Σύμφωνα με τον Ρουντσκόι, περίπου 7.000 μαχητές της οργάνωσης Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ (σ.σ. το πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα) έχουν συγκεντρωθεί από την περασμένη εβδομάδα στα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού και ότι συνεχώς φτάνουν νέες ενισχύσεις στην περιοχή. Όπως είπε, έχουν στη διάθεσή τους άρματα, πυροβολικό και οχήματα εξοπλισμένα με όπλα.

Από την πλευρά του, ο ΟΗΕ σημειώνει ότι απαιτείται μία 48ωρη κατάπαυση του πυρός στην πόλη, προκειμένου να καλυφθούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες στο Χαλέπι.

«Πάντα θα εξετάζω κάθε είδους πρόταση που διευκολύνει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας» είπε ο επικεφαλής των προγραμμάτων αρωγής του ΟΗΕ, Στίβεν Ο’ Μπράιεν.

«Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες απαιτούνται δύο διάδρομοι και χρειάζεται κατάπαυση πυρός 48 ωρών, προκειμένου να μπουν αρκετά φορτηγά μέσα στην πόλη» τόνισε ο ίδιος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024