Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγχαρητήρια στην Αννα Κορακάκη από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Συγχαρητήρια στην Αννα Κορακάκη από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Θερμά συγχαρητήρια στην χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο, Αννα Κορακάκη, απέστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων. Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε και τηλεφωνικώς με την 19χρονη Αννα. Φωταγωγήθηκε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου φοιτά η Αννα Κορακάκη.

Θερμά συγχαρητήρια στην χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο, Αννα Κορακάκη,
απέστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων.

Στο μήνυμα του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει: «Η χρυσή ολυμπιακή επιτυχία σου, πραγματικά κορυφαίο αθλητικό επίτευγμα, κάνει υπερήφανη την Πατρίδα μας. Μαζί με τα συγχαρητήριά μου σου εύχομαι με την ίδια δύναμη και την ίδια ακρίβεια να επιτυγχάνεις όλους τους στόχους της ζωής σου. Θερμούς χαιρετισμούς και ανάλογα συγχαρητήρια στον άξιο Πατέρα σου».

Εκτός από το συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικώς τόσο με την χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, όσο και με τον πατέρα της και προπονητής της, τους οποίους συνεχάρη.

«Οι σπουδαίες ικανότητες και η επιμονή σου, σε οδήγησαν στην κορυφή! Θερμά συγχαρητήρια, Αννα!» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο twitter για το χρυσό μετάλλιο της Αννας Κορακάκη.

Τα συγχαρητήριά του για την μεγάλη επιτυχία της Αννας Κορακάκη έστειλε με ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Για μια ακόμη φορά η Αννα Κορακάκη πέτυχε διάνα! Μας έκανες υπερήφανους! Συγχαρητήρια!» ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ.

Ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ συγχαίρει θερμά την Άννα Κορακάκη για την εκπληκτική της παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, «όπου κατάφερε μέσα σε δύο μόλις ημέρες να ανέβει για δύο φορές στο βάθρο των νικητών και να μας κάνει εθνικά υπερήφανους, ανεβάζοντας την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου».

«Θερμά συγχαρητήρια στην Άννα Κορακάκη για τη σπουδαία επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Άννα απέδειξε ότι η συστηματική δουλειά, το ταλέντο και η ψυχή καταρρίπτουν κάθε εμπόδιο. Μπράβο Άννα! Μας έκανες περήφανους για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες!» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε: «Πολλά συγχαρητήρια σε σένα, στον προπονητή σου, στην οικογένεια σου και όλους όσοι σε στήριξαν ειλικρινά για την κατάκτηση του χρυσού και χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η μεγάλη αυτή επιτυχία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες που συνάντησες κατά την διάρκεια της προετοιμασίας σου. Καλή συνέχεια με πολλές ακόμα επιτυχίες.»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού, έγραψε στο Facebook: «Άννα μπράβο, μπράβο, μπράβο. Θα μου επιτρέψεις τον ενικό. Η νίκη σου, να ξέρεις, ήταν σπουδαία. Όχι μόνο για σένα και τους ανθρώπους σου αλλά και για τη χώρα. Μια κοινωνία που θέλει να πιστέψει πάλι στον εαυτό της και εσύ της δείχνεις το δρόμο.

» Προσπάθεια χωρίς θόρυβο! Το μόνο που θα σου ζητούσα -και με συγχωρείς για το θάρρος- θα ήταν όταν περάσουν οι μέρες της χαράς και της ξεκούρασης, να διηγηθείς στους Έλληνες -σε όλους εμάς- τον παιδεμό σου όλες αυτές τις ώρες, όλα αυτά τα χρόνια. Να ακούσει και η πολιτεία και να διδαχθεί. Να καταλάβουν όλοι, και εμείς και η γενιά σου, ότι οι αληθινές κορφές δεν χαρίζονται, κατακτώνται.

» Χόρεψε, λοιπόν, πάνω στο φτερό του καρχαρία, που λέει και ο ποιητής μας, και όταν κατέβεις, πες μας.»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης έφερε σε μήνυμά του: «Θερμά συγχαρητήρια κ. Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Κάνατε την Δράμα, την Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα υπερήφανη.

» Για άλλη μία φορά καταφέρατε να ανατριχιάσουν οι απανταχού Έλληνες, και πόσο μάλλον αυτή τη φορά που ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από την Βραζιλία σε όλον τον κόσμο. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.»

«Μπράβο Άννα Κορακάκη, μας έκανες όλους τους Έλληνες υπερήφανους» ήταν το μήνυμα του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, που παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες της Αννας Κορακάκη, στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Αννα Κορακάκη με το σημερινό χρυσό μετάλλιο συνεχίζει να γράφει ιστορία. Και μάλιστα την πιο λαμπρή σελίδα του ελληνικού αθλητισμού. Το να πετύχει ένας αθλητής να κατακτήσει σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων δύο μετάλλια μέσα σε 48 ώρες, στην ηλικία των 20 ετών, είναι κάτι μοναδικό και συγκλονιστικό.

» Οι καρδιές όλων των Ελλήνων χτυπούσαν για την Άννα, για την επιτυχία της και για τη μεγάλη διάκριση που πέτυχε. Συγχαρητήρια στην ίδια και στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στον πατέρα της, που με τη βοήθειά τους έδωσαν όλα εκείνα τα περιθώρια στην Άννα να αναδειχθεί Ολυμπιονίκης και να σηκώσει έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό, στα ουράνια. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους αθλητές και τις αθλήτριες της κωπηλασίας, που σήμερα πέτυχαν με την εξαιρετική απόδοσή τους, την συμμετοχή τους στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Οι ευχές όλων μας είναι μαζί τους».

Φωταγωγήθηκε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Kατάφωτο το κτιριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας χαιρέτισε τη νίκη της Αννας Κορακάκη, κατόπιν εντολής του πρύτανη, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, ο οποίος ζήτησε να φωταγωγηθούν οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

«Η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον υψηλότερο ιστό και η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου μπροστά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, χάρις στον θρίαμβο της φοιτήτριάς μας» τόνισε ο κ. Ζαπράνης «αποτελεί δικαίωση που αφορά όλους μας: Την ίδια την Αννα Κορακάκη και την οικογένειά της, τον ελληνικό λαό που στηρίζει τις προσδοκίες του για μια καινούργια πορεία ανάπτυξης στην νεολαία μας, τα σχολεία και τους δασκάλους της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο οποίο δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία, τόσο στο πεδίο της επιστημονικής μάθησης, όσο και σ’ αυτό του ευ αγωνίζεσθαι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024