
Λιγότερο ΕΚΑΣ για να μην μειωθούν οι δικαιούχοι μελετά η κυβέρνηση
Μείωση των ποσών, ώστε να αποφευχθεί δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα διαγραφής χαμηλοσυνταξιούχων από τις λίστες του ΕΚΑΣ μελετά η κυβέρνηση για το 2017. Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει να μην μειωθούν τα 230 ευρώ σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.217 ευρώ.
Μείωση των ποσών, ώστε να αποφευχθεί δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα διαγραφής χαμηλοσυνταξιούχων από τις λίστες του ΕΚΑΣ μελετά η κυβέρνηση για το 2017.
Όπως αναφέρει το Έθνος της Τρίτης, πρόκειται για ένα εναλλακτικό σενάριο, ώστε να αντισταθμιστεί η αναταραχή που προκλήθηκε από τις πρώτες περικοπές σε 160 χιλιάδες άτομα για να εξοικονομηθούν 168 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, ο νέος ασφαλιστικός νόμος δίνει τη δυνατότητα επανακαθορισμού των ποσών του ΕΚΑΣ και όχι υποχρεωτικά των εισοδηματικών κριτηρίων για την περιστολή της δαπάνης, έως την πλήρη κατάργησή του το 2019.
Το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα πάντοτε με την εφημερίδα, προβλέπει να μην μειωθούν τα 230 ευρώ σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.217 ευρώ.
Οι μειώσεις θα γίνουν στα επόμενα ποσά, τα οποία ισχύουν ανά κλίμακα εισοδήματος και είναι:
- 172,50 ευρώ για εισόδημα από 7.216,01 έως 7.518 ευρώ
- 115 ευρώ για εισόδημα 7.518,01 έως 7.720 ευρώ
- 57,50 ευρώ για εισόδημα 7.720,01 έως 7.792 ευρώ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Είσαι αρκετά δυνατός για να το αντέξεις» – Ο Μπέλινγκχαμ αποκάλυψε το «trash talking» με τον Μέσι (vid)
- Γυναίκες στα σύνορα
- Το λευκό κρασί που επιστρέφει και φέρνει μαζί του τις πιο όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις
- Για ποιους χτυπάει η καμπάνα της εφορίας
- ΕΛΑΣ: Οι αλχημιστές του Μεγάρου Μαξίμου επιμένουν στα μαθηματικά του «Μπακαλόγατου»
- Γεραπετρίτης από Τόκιο: Η Ελλάδα αποτελεί μια πραγματική πύλη της Ιαπωνίας προς την Ευρώπη και τον κόσμο
