Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα τόνους λαθραίο οινόπνευμα «έπιασε» το ΣΔΟΕ στην Κρήτη

Δέκα τόνους λαθραίο οινόπνευμα «έπιασε» το ΣΔΟΕ στην Κρήτη

Περίπου δέκα τόνοι λαθραίο οινόπνευμα, χιλιάδες φιάλες αλκοολούχων ποτών και χιλιάδες «μαϊμού» προϊόντα σε εμπορικά καταστήματα, είναι -μεταξύ άλλων- η «σοδειά» του ΣΔΟΕ από ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Μόνο από τα αλκοολούχα ποτά, οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται κατά προσέγγιση στο ποσό των 494.791 ευρώ.

Περίπου δέκα τόνοι λαθραίο οινόπνευμα, χιλιάδες φιάλες αλκοολούχων ποτών και χιλιάδες «μαϊμού» προϊόντα σε εμπορικά καταστήματα, είναι -μεταξύ άλλων- η «σοδειά» του ΣΔΟΕ από ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Ειδικότερα, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία, διενήργησαν ελέγχους στον νομό Ηρακλείου σε επιχειρήσεις παραγωγής αλκοολούχων ποτών και κατάσχεσαν συνολικά από δύο επιχειρήσεις ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης 10.177 λίτρων, 18.431 φιάλες ούζου και 21.757 φιάλες αλκοολούχων ποτών, καθώς και 3.000 λίτρα τσικουδιάς.

Ο εκπρόσωπος μίας επιχείρησης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου στα πλαίσια της αυτοφώρου διαδικασίας. Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται κατά προσέγγιση στο ποσό των 494.791 ευρώ.

Επίσης, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε εμπορικά – τουριστικά καταστήματα σε περιοχές των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 9.865 απομιμητικά προϊόντα (τσάντες, μπλούζες, υποδήματα, ρολόγια, αρώματα κ.λπ.).

Τονίζεται ότι από τους διενεργηθέντες ελέγχους στα εμπορικά καταστήματα, η παραβατικότητα που διαπιστώθηκε ανέρχεται σε ποσοστό 90%. Επίσης, εντοπίσθηκε στην ελεύθερη ζώνη του λιμένος Ηρακλείου, κοντέινερ το οποίο περιείχε ποσότητα 7.266 απομιμητικών προϊόντων (υποδήματα, μπλούζες, τσάντες, βαλίτσες κ.λπ.). Τα παράνομα προϊόντα κατασχέθηκαν και θα καταστραφούν.

Το ΣΔΟΕ θα είναι «παρών», όπου βρίσκεται το οικονομικό έγκλημα, όπως στο παρεμπόριο, στα λαθραία προϊόντα, στις απομιμήσεις, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ, Κωνσταντίνος Χρήστου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024