Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανταποδοτικό τέλος 17,6 εκατ. για καταναλωτές σε περιοχές με ΑΠΕ

Ανταποδοτικό τέλος 17,6 εκατ. για καταναλωτές σε περιοχές με ΑΠΕ

Στα 17,6 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ανταποδοτικό τέλος για τους οικιακούς καταναλωτές σε 274 περιοχές της χώρας όπου λειτουργούν σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η σχετική απόφαση υπεγράφη την Τρίτη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.

Στα 17,6 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ανταποδοτικό τέλος για τους οικιακούς καταναλωτές σε 274 περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα εδώ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε την απόφαση με την οποία εγκρίνεται οριστικά η διάθεση των ποσών από σταθμούς Α.Π.Ε. που λειτουργούν εντός των διοικητικών ορίων Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων, για τα έτη 2010-2014, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου «ικανοποιήθηκε οριστικά ένα διαχρονικό, πάγιο και δίκαιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών».

To υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πιο συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ύστερα από την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων, αναρτά τον οριστικό πίνακα επιμερισμού των ποσών που παρακρατήθηκαν από τους παραγωγούς ΑΠΕ (αιολικά, μικρά υδροηλεκτρικά, βιομάζα), για την περίοδο 2010 έως και 31.12.2014 και τα οποία πρόκειται να αποδοθούν σε οικιακούς καταναλωτές 274 Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων σε όλη τη χώρα, στα όρια των οποίων βρίσκονται μονάδες ΑΠΕ των παραπάνω τεχνολογιών.

Τα επιμερισθέντα ποσά που παρακρατήθηκαν από τη ΛΑΓΗΕ ΑΕ και -στην περίπτωση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών- από τη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, τα οποία ανέρχονται συνολικά στα 17.614.927,20 ευρώ, πρόκειται να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024