Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Μη εφικτή η συμφωνία με την ΕΕ, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας

Ερντογάν: Μη εφικτή η συμφωνία με την ΕΕ, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας

Τα «πυρά» του στη Δύση και την ΕΕ έστρεψε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde. Ο τούρκος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Τουρκίας, τότε «δεν θα είναι εφικτή» η τήρηση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό.

Τα «πυρά» του στη Δύση και την ΕΕ έστρεψε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Ο τούρκος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Τουρκίας, τότε «δεν θα είναι εφικτή» η τήρηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό.

«Επί 53 χρόνια βρισκόμαστε στις πύλες της Ευρώπης. Η ΕΕ είναι η μόνη υπεύθυνη και ένοχη. Δεν έχει συμπεριφερθεί σε κανέναν άλλο έτσι, παρά μόνο στην Τουρκία» σημειώνει ο Ερντογάν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριφέρεται με τρόπο ειλικρινή στην Τουρκία. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε 3 εκατομμύρια πρόσφυγες, ενώ η μοναδική ανησυχία της ΕΕ είναι να μην φτάνουν στο έδαφός της» προσθέτει ο τούρκος πρόεδρος και προειδοποιεί: «Εάν τα αιτήματά μας δεν γίνουν δεκτά, δεν θα είναι πλέον εφικτή η επανεισδοχή προσφύγων».

O Ερντογάν σημείωσε πως η κατάργηση της βίζας για τους τούρκους πολίτες υποτίθεται ότι θα ίσχυε από την 1η Ιουνίου.

«Η Δύση έρχεται σε αντίφαση με τις αξίες που υπερασπίζεται» προσθέτει ο Ερντογάν στην ίδια συνέντευξη. «Θα έπρεπε να δείχνει την αλληλεγγύη της προς την Τουρκία, η οποία έχει υιοθετήσει δημοκρατικές αξίες. Δυστυχώς, προτίμησε να αφήσει τους Τούρκους μόνους (σ.σ. στην απόπειρα πραξικοπήματος)» τονίζει ο Ερντογάν.

«Η Δύση δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τον αριθμό των ατόμων που έχουν συλληφθεί ή που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα» προσθέτει ο τούρκος πρόεδρος.

«Ολόκληρος ο κόσμος αντέδρασε στην επίθεση εναντίον του Charlie Hebdo. Ο πρωθυπουργός μας συμμετείχε σε μια συγκέντρωση στους δρόμους του Παρισιού» δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στη φονική επίθεση ισλαμιστών τον Ιανουάριο του 2015 στα γραφεία αυτού του γαλλικού σατιρικού περιοδικού.

«Ήλπιζα πως οι ηγέτες του δυτικού κόσμου θα αντιδρούσαν (στην απόπειρα πραξικοπήματος) με τον ίδιο τρόπο και δεν θα αρκούνταν σε λίγα στερεότυπα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024