Αεροπορική επιδρομή έπληξε νοσοκομείο στην περιοχή της Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας σκοτώνοντας 10 αμάχους, ανάμεσα τους τρία παιδιά, σύμφωνα με οργανώσεις παρατηρητών. Την ίδια στιγμή, στο μείζον μέτωπο του Χαλεπίου, οι αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν πως έσπασαν την πολιορκία του συριακού στρατού - κάτι ωστόσο που διαψεύδει η κυβερνητική πλευρά.

Αεροπορική επιδρομή έπληξε νοσοκομείο στην περιοχή της Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας σκοτώνοντας 10 αμάχους, ανάμεσα τους τρία παιδιά, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την ίδια στιγμή, στο μείζον μέτωπο του Χαλεπίου, οι αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν πως έσπασαν την πολιορκία του συριακού στρατού – κάτι ωστόσο που διαψεύδει η κυβερνητική πλευρά.

Το νοσοκομείο που βομβαρδίστηκε βρίσκεται στην πόλη Μελές, περίπου 15χλμ από την πόλη Ιντλίμπ στην ομώνυμη επαρχία, που ελέγχεται από τις δυνάμεις των ανταρτών.

Πολεμικά αεροσκάφη της συριακής κυβέρνησης και της Ρωσίας διεξάγουν επιχειρήσεις στην Συρία, αλλά δεν έχει καταστεί σαφές τα αεροσκάφη ποιας χώρας πραγματοποίησαν την επιδρομή, τόνισε το Παρατηρητήριο.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν απευθύνει επανειλημμένα έκκληση για τερματισμό των αεροπορικών επιθέσεων εναντίον ιατρικών εγκαταστάσεων. Οι οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως οι συριακές και οι ρωσικές δυνάμεις στοχοθετούν εσκεμμένα κτίρια ιατρικής περίθαλψης.

Η Συριακή-Αμερικανική Ιατρική Ένωση (SAMS) τόνισε πως κατά τη διάρκεια του Ιούλιου επλήγησαν περισσότερες ιατρικές εγκαταστάσεις απ’ ό,τι οποιοδήποτε άλλο μήνα του πενταετούς πολέμου στη Συρία.

«Μέσα στον Ιούλιο σημειώθηκαν 43 επιθέσεις σε ιατρικά κέντρα στην Συρία, περισσότερες από μια επίθεση κάθε μέρα» υπογράμμισε με ανακοίνωση της η SAMS.

Η συριακή κυβέρνηση από την πλευρά κατηγορεί τους αντάρτες ότι στοχεύουν ιατρικές εγκαταστάσεις στην πόλη του Χαλεπιού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr