Σκοποβολή: Η Κορακάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στον τελικό των 10μ. αεροβόλο πιστόλι στο Ολυμπιακό τουρνουά σκοποβολής του Ρίο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και το πρώτο στη σκοποβολή μετά το 1920, όταν η εθνική ομάδα ανδρών είχε πάρει ασημένιο στην Αμβέρσα, στο αυτόματο πιστόλι 30μ.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στον τελικό των 10μ. αεροβόλο πιστόλι στο Ολυμπιακό τουρνουά σκοποβολής του Ρίο.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και το πρώτο στη σκοποβολή μετά το 1920, όταν η εθνική ομάδα ανδρών είχε πάρει ασημένιο στην Αμβέρσα, στο αυτόματο πιστόλι 30μ.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Ζανγκ Μενγκχούε, ενώ το ασημένιο πήρε η Ρωσίδα Βιταλίνα Μπατσαράσκινα.
Τα 12 μετάλλια (3 χρυσά, 4 αργυρά, 5 χάλκινα) που έχει κατακτήσει στη σκοποβολή η Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες:
1896 – ΑΘΗΝΑ Χρυσό 1. Ιωάννης Φραγκούδης Αυτόματο πιστόλι από 25μ. 2. Παντελής Καρασεβδάς Καραμπίνα από 200μ. 3. Γεώργιος Ορφανίδης Καραμπίνα τριών στάσεων από 300μ.
Αργυρό 4. Γεώργιος Ορφανίδης Αυτόματο πιστόλι από 25μ. 5. Παύλος Παυλίδης Καραμπίνα από 200μ. 6. Ιωάννης Φραγκούδης Καραμπίνα τριών στάσεων από 300μ.
Χάλκινο 7. Νικόλαος Μωράκης Στρατιωτικό πιστόλι από 25μ. 8. Ιωάννης Φραγκούδης Ελεύθερο πιστόλι από 30μ. 9. Νικόλαος Τρικούπης Καραμπίνα από 200μ. 1908 – ΛΟΝΔΙΝΟ Χάλκινο 10. Αναστάσιος Μεταξάς Τυφέκιο κατά πήλινων στόχων 1920 – ΑΜΒΕΡΣΑ Αργυρό 11. Εθνική Ομάδα Σκοποβολής Αυτόματο πιστόλι από 30μ. (Αλέξανδρος Θεοφυλάκης, Ιωάννης Θεοφυλάκης, Γεώργιος Μωραϊτίνης, Ιάσων Σαππάς, Αλέξανδρος Βρασιβανόπουλος) 2016 – ΡΙΟ Χάλκινο 12. Άννα Κορακάκη Αεροβόλο πιστόλι από 10μ.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής, Ταχίρις Ντος Σάντος, είναι ένας από αυτούς που βγήκαν ζωντανοί από την πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά την περασμένη Πρωτοχρονιά και τώρα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη γαλλική Μετς.
O Κωνσταντίνος Μαυροπάνος βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενόψει καλοκαιριού, καθώς έχει προσελκύσει το βλέμμα κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων.
Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε αμυντικός της χρονιάς στο NBA και στα 22 του, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του NBA που κατακτά το εν λόγω βραβείο.