Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σομαλός με νορβηγικό διαβατήριο ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο

Σομαλός με νορβηγικό διαβατήριο ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στην Ράσελ Σκουέρ του Λονδίνου είναι ένας 19χρονος Σομαλός με νορβηγικό διαβατήριο. Οι Αρχές δεν έχουν βρει στοιχεία ριζοσπαστικοποίησής του υπόπτου. Νεκρή είναι μία Αμερικανίδα, σύζυγος γνωστού καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στην Ράσελ Σκουέρ του Λονδίνου είναι ένας 19χρονος Σομαλός με νορβηγικό διαβατήριο. Οι Αρχές δεν έχουν βρει στοιχεία ριζοσπαστικοποίησής του υπόπτου.

«Αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι πρόκειται για μία παρορμητική επίθεση και τα βήματα είχαν επιλεγεί τυχαία» σημειώνει η αστυνομία, τονίζοντας ότι δεν φαίνεται να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Οι Αρχές ανακρίνουν τον 19χρονο ύποπτο, ο οποίος μετακόμισε στη Βρετανία το 2002. Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε ένα σπίτι στο βόρειο Λονδίνο, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν έρευνες και σε σπίτι στο νότιο Λονδίνο.

Η επίθεση άφησε πίσω της μία γυναίκα νεκρή. Πρόκειται για μία Αμερικανίδα γύρω στα 60. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου της Φλόριντα (FSU), το θύμα είναι σύζυγος ενός γνωστού καθηγητή ψυχολογίας του Πανεπιστημίου.

Ο καθηγητής Ρίτσαρντ Βάγκνερ και η σύζυγός του βρίσκονταν στο Λονδίνο, όπου ο καθηγητής δίδασκε μαθήματα για λογαριασμό του FSU.

Στην επίθεση τραυματίστηκαν άτομα βρετανικής, αμερικανικής, αυστραλιανής και ισραηλινής καταγωγής. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν ένας Αυστραλός και μία Αυστραλή.

Ο υποδιοικητής της αστυνομίας αποδίδει την επίθεση σε ψυχική διαταραχή.

Αυτόπτες μάρτυρες που έμεναν σε ξενοδοχεία στην Ράσελ Σκουέρ περιγράφουν τη στιγμή της επίθεσης: άκουσαν κραυγές, είδαν να παρέχονται οι πρώτες βοήθειες σε μία γυναίκα και την αστυνομία να συλλαμβάνει έναν άνδρα.

Λέει η Τζόντι Πάρι στο BBC: «Δεν ήταν έτοιμος να σταματήσει (ο δράστης). Κουβαλούσε στο χέρι μαχαίρι και είχε αίμα στα χέρια της».

Η αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου έχει αυξηθεί μετά την επίθεση, «προληπτικά». Οι Αρχές σημειώνουν ότι αυτό θα συνεχιστεί «για όσο κριθεί απαραίτητο».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν κάλεσε τους Λονδρέζους να παραμείνουν «ψύχραιμοι και σε επιφυλακή», σημειώνοντας ότι η ασφάλεια των κατοίκων του Λονδίνου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον ίδιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024