Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ήττα της ΑΕΚ από την Σεντ Ετιέν και... αντίο Ευρώπη

Ήττα της ΑΕΚ από την Σεντ Ετιέν και… αντίο Ευρώπη

Κάτι παραπάνω από 20 λεπτά κράτησε το ευρωπαϊκό όνειρο της ΑΕΚ. Οσο χρειάστηκε, δηλαδή, μέχρι ο Μπέριτς να πετύχει (22΄) το γκολ με το οποίο η Σεντ Ετιέν νίκησε 1-0 στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Κάτι παραπάνω από 20 λεπτά κράτησε το ευρωπαϊκό όνειρο της ΑΕΚ. Οσο χρειάστηκε, δηλαδή, μέχρι ο Μπέριτς να πετύχει (22΄) το γκολ με το οποίο η Σεντ Ετιέν νίκησε 1-0 στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Δεν είναι ότι η ΑΕΚ έριξε «λευκή πετσέτα» μετά. Απλώς, ήταν ηλίου φαεινότερον ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βρει τα δύο γκολ που χρειαζόταν για την πρόκριση και ταυτόχρονα να μην δεχθεί άλλο.

Το «παράπονο», ωστόσο, μένει για το «αστείο» γκολ που δέχθηκε η ομάδα του Κετσπάγια. Από κόρνερ της Σεντ Ετιέν οι παίκτες της ΑΕΚ απομάκρρυναν εύκολα και ο Μπαρμπόσα δοκίμασε να βγει στην αντεπίθεση. Ο ενθουσιασμός παρέσυρε και τους υπόλοιπους, έτσι όταν ο Πογκμπά κλέβει τη μπάλα από τον Πορτογάλο δεν υπήρχει κανείς να τον μαρκάρει.

Ο μικρός αδελφός του Πολ Πογκμπά σούταρε έξω από την περιοχή και από κόντρα η μπάλα έφυγε πλάγια, εκεί όπου βρισκόταν μόνος ο Αμουμά. Παράλληλη σέντρα, ο Μπέριτς βγήκε πρώτος στη μπάλα μπροστά από τον Κολοβέτσιο και δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Γκολ από αντεπίθεση στην αντεπίθεση!

Είχαν προηγηθεί δυο καλές στιγμές με τον Μπακασέτα στο 6΄ και το 15΄. Ακολούθησε ευκαιρία που δεν… χάνεται στο 37΄. Με καταπληκτική προσπάθεια ο Γκάλο από δεξιά και σέντρα «πάρε-βάλε» στον Μπαρμπόσα που αστόχησε σε εξ επαφής κεφαλιά.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια πήρε ρίσκο με την επιλογή του Λαμπρόπουλου αντί του Γιόχανσον (ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα) και του Μπακασέτα στην κορυφή της επίθεσης. Εκλεισε τις αλλαγές του από το 67΄ με ακόμα πιο… περίεργο τρόπο, αποσύροντας τον Αντρέ Σιμόες και ρίχνοντας στο ματς τον Ούγκο Αλμέιδα.

Ουσιαστικά η ΑΕΚ αγωνίστηκε στα τελευταία 25 λεπτά χωρίς τη μεγάλη της δύναμη, τους δύο ανασταλτικούς μέσους της. Αποτέλεσμα: ούτε… μισή ευκαιρία για την Ενωση σε ολόκληρο το β΄ ημίχρονο. Σίγουρα ο Γεωργιανός προπονητής δεν συμπεριλαμβάνεται στους… διακριθέντες της αναμέτρησης.

Το ματς πλέον ήταν καθαρά στα χέρια των Γάλλων. Ο κόσμος, περίπου 30.000, προσπάθησε να «σπρώξει» την ΑΕΚ σε επική ανατροπή, χωρίς ρεαλιστικό αντίκρισμα. Ο 200ος αγώνας του«Δικέφαλου» στα κύπελλα Ευρώπης ολοκληρώθηκε με την απογοήτευση του αποκλεισμού. Ταυτόχρονα, επεκτάθηκε η αρνητική παράδοση της ΑΕΚ που έχει αποκλειστεί επτά φορές σε ισάριθμες νοκ-άουτ αναμετρήσεις της με γαλλικές ομάδες .

Διαιτητής: Αλόν Γέφετ (Ισραήλ)

Κίτρινες: Τανάν

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια):
Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Σιμόες (68΄ Αλμέιδα), Βάργκας (53΄ Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (61΄ Αραβίδης), Μπακασέτας

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ (Κριστόφ Γκατιέ):
Ρουφιέ, Παλομά, Τέοφιλ Κατρίν, Τανάν, Νταμπό (29΄ Παζό), Σέλνες, Πογκμπά, Λεμουάν (79΄ Μονέ-Πακέ), Αμουμά (84΄ Ρου), Περέν, Μπέριτς

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024