Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλεξιάδης: Δεν θα έχουμε μια ζωή ΕΝΦΙΑ, αλλά...

Αλεξιάδης: Δεν θα έχουμε μια ζωή ΕΝΦΙΑ, αλλά…

«Δεν θα έχουμε μια ζωή ΕΝΦΙΑ, αλλά δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά το πότε θα αντικατασταθεί ο φόρος» εξήγησε ο Τρύφων Αλεξιάδης. Ο αναπληρωτής υπουργός αναγνώρισε πάντως ότι το φορολογικό σύστημα είναι βάρβαρο και άδικο.

«Έχουμε άδικο και βάρβαρο φορολογικό σύστημα, δεν το υπερασπιζόμαστε με την έννοια ότι θέλαμε να μείνει μόνιμα» παραδέχθηκε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει αυτά τα μέτρα, αλλά θέλει να κάνει το φορολογικό σύστημα πιο δίκαιο πιο αποτελεσματικό.

«Τον Αύγουστο του 2015 ψηφίσαμε τη συμφωνία με τους θεσμούς με προβλέψεις για φόρους 65 δισεκ. ευρώ, και την ψήφισαν και άλλοι, που τώρα φέρνουν αντιρρήσεις» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, αφήνοντας αιχμές για την Aντιπολίτευση.

«Δεν θα έχουμε μια ζωή ΕΝΦΙΑ, αλλά δεν μπορώ να σάς πω με σιγουριά το πότε θα αντικατασταθεί ο φόρος» εξήγησε ο υπουργός.

«Δόξα τω Θεώ πάμε καλά στα έσοδα, και πάμε να τα κάνουμε καλύτερα. Αγωνία και καθημερινός μας εφιάλτης είναι να πιάσουμε τα έσοδα, και όχι από πήγες που θα πληγώσουν την κοινωνία» επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά στην παράταση, έως τις 30 Νοεμβρίου, στην προθεσμία που είχε δοθεί στους φορολογούμενους για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, ο Τρύφων Αλεξιάδης παρατήρησε ότι αυτό έγινε γιατί πολλοί είχαν κάνει λάθη με υπερβολικές τιμές ακινήτων, καθώς σε νομούς όπως των Γρεβενών και της Ευρυτανίας φαίνονται ότι υπάρχουν παραθαλάσσια αγροτεμάχια.

Για τα δημόσια έσοδα ο κ. Αλεξιάδης σχολίασε ότι στο εξάμηνο ήταν πολύ πάνω του στόχου, ενώ τον Ιούλιο τα έσοδα ανήλθαν στα 5,57 δισεκ. ευρώ με το στόχο να επιτυγχάνεται κατά 95%.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η εικόνα για τα έσοδα Ιουλίου μπορεί να είναι διαφορετική με τα τελικά στοιχεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024