Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός πυροσβέστης στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Νεκρός πυροσβέστης στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Ένας πυροσβέστης σκοτώθηκε στη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς αεροπλάνου στο Ντουμπάι, έπειτα από αναγκαστική προσγείωση, έχασε τη ζωή του, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Emirates. Δέκα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν.

Ένας πυροσβέστης σκοτώθηκε στη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς αεροπλάνου στο Ντουμπάι, έπειτα από αναγκαστική προσγείωση, έχασε τη ζωή του, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Emirates.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Αχμεντ μπιν Σαΐντ αλ Μακτούμ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι άλλοι 14 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία με ελαφριά ή μέτριας σοβαρότητας τραύματα.

Ο ίδιος είπε ότι η αναγκαστική προσγείωση δεν οφειλόταν σε πρόβλημα ασφαλείας και ότι οι Αρχές ερευνούν τα αίτια. Σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ, εντοπίστηκε καπνός στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Οι 300 επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το αεροπλάνο μετά την ανώμαλη προσγείωση.

Εικόνες που μετέδιδαν τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν στήλες καπνού να υψώνονται από την άτρακτο του αεροσκάφους, το οποίο ακουμπούσε με την κοιλιά στην πίστα του αεροδρόμιου. H φωτιά κατασβέστηκε αφού κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της ατράκτου.

Το αεροσκάφος, ένα Boeing 777-300 A6EMW εκτελούσε την πτήση EK521 από το Τιρουβανταπουράμ, πρωτεύουσα της ινδικής επαρχίας Κεράλα, μεταφέροντας 282 επιβάτες.

Ο πρόεδρος της Emirates ανέφερε πως το Boeing, το οποίο είχε παραδοθεί στην εταιρεία του το 2003, υποβλήθηκε σε συντήρηση το 2015 και ότι ο πιλότος του, υπήκοος των ΗΑΕ, έχει 7.000 ώρες πτήσης.

Οι αποπροσγειώσεις ξανάρχισαν το απόγευμα της Τετάρτης στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα πλέον πολυάσχολα του κόσμου, μετά από τέσσερις ώρες διακοπής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024