Στον φάκελο της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα που συνελήφθη για την ομαδική επίθεση με μπογιές κατά της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα είχε συμπεριληφθεί το απόρρητο έγγραφο που τα ξημερώματα της Τρίτης δημοσιοποίησε στο Διαδίκτυο η εν λόγω ομάδα αναρχικών.

Το γεγονός επιβεβαιώνουν και πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, που εξηγούν ότι αυτού του είδους η εμπιστευτική αλληλογραφία διακινείται μόνο «χέρι με χέρι» και όχι ηλεκτρονικά.

Το επίμαχο έγγραφο, με την ένδειξη «απόρρητο-άμεσης επίδοσης», με το οποίο το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών ζητούσε από την ΕΛ.ΑΣ. να ενημερωθεί για την επίθεση της συγκεκριμένης ομάδας στην τουρκική πρεσβεία στις 26 Ιουλίου, είχε αποσταλεί προς τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και είχε κοινοποιηθεί και στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ανήμερα της επίθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανάρτηση του Ρουβίκωνα αναφέρεται ότι «για τη σύλληψη συντρόφου του Ρουβίκωνα μετά την επίθεση στην Τουρκική Πρεσβεία» την Τρίτη 26 Ιουλίου, το μεσημέρι, 15 σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν με μπογιές στο κτήριο της Τουρκικής Πρεσβείας. Την ώρα της παρέμβασης, τουλάχιστον 12 αστυνομικοί βρίσκονταν πέριξ του κτηρίου. Η ομάδα που πραγματοποίησε τη δράση, διέφυγε χωρίς κανένα πρόβλημα. Η Τουρκική Πρεσβεία βρίσκεται στην καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή των Αθηνών, αφού σε μικρή απόσταση, βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και η Προεδρική κατοικία. Ειδικότερα, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, είχαν ληφθεί επιπλέον μέτρα φύλαξης».

Τα μέλη του Ρουβίκωνα σημειώνουν επιπλέον ότι μετά την παρέμβαση και από την στιγμή που δεν πραγματοποιήθηκε καμία σύλληψη (παρά μόνον προσαγωγές ασχέτων περαστικών), η τουρκική πρεσβεία ζήτησε επιτακτικά, λίγη ώρα μετά την παρέμβαση, μέσω κατεπείγοντος μηνύματος προς το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, τη δίωξη και τιμωρία των μελών της.

Στο ίδιο κείμενο του Ρουβίκωνα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η Πρεσβεία ζητά από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας να μεσολαβήσει στις Ελληνικές Αρχές, ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, να εμποδιστεί η επανάληψη τέτοιας επίθεσης στο μέλλον και να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για τις Τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αποστολές στην Ελλάδα και άλλους φορείς τουρκικών συμφερόντων, που βρίσκονται στην Ελλάδα…», ενώ εκτοξεύονται και απειλές σε βάρος του τούρκου πρέσβη.

Ερώτηση κατέθεσε η ΝΔ

Ερώτηση για το ζήτημα της διαρροής του εγγράφου κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

«Η περιέλευση απόρρητων εγγράφων σε μια ομάδα η οποία προβαίνει επανειλημμένα σε πράξεις βανδαλισμού περιουσιών και διατάραξης κοινωνικών και πολιτικών συναθροίσεων δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την υπευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση διαχειρίζεται ευαίσθητα έγγραφα που αφορούν την εθνική ασφάλεια» δήλωσε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει και να αποδώσει άμεσα ευθύνες για την έκνομη αυτή ενέργεια, αλλά και να διασφαλίσει ότι «η αξιόποινη και πειθαρχικώς ελεγκτέα συμπεριφορά του προσώπου που διέρρευσε το διαβαθμισμένο έγγραφο αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό που δεν θα επαναληφθεί».

«Σε αντίθετη περίπτωση νομιμοποιεί τη λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού ο οποίος τροφοδοτεί και θάλπει παράνομες δραστηριότητες» κατέληξε.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο