Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος των γάτων στο Λονδίνο, Λάρι εναντίον Πάλμερστον και ο άγνωστος ρόλος του Γκλάντστον
Κλιμακώνεται η βία στην Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Πάλμερστον (αριστερά) και ο Λάρι σε μία στιγμή που ξέχασαν τους καλούς τρόπους που επιβάλλει η κυβερνητική θέση που κατέχουν

Πόλεμος των γάτων στο Λονδίνο, Λάρι εναντίον Πάλμερστον και ο άγνωστος ρόλος του Γκλάντστον

Αρχικά ήταν μόνο ο Λάρι, ο πρωθυπουργικός γάτος στην Ντάουνινγκ Στριτ. «Προσελήφθη» μέσω ενός ασύλου για αδέσποτα ζώα το 2011 για να διώχνει τα τρωκτικά (τα πραγματικά, για τα άλλα χρειάζεται εισαγγελέας) της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Αρχικά ήταν μόνο ο Λάρι, ο πρωθυπουργικός γάτος στην Ντάουνινγκ Στριτ. «Προσελήφθη» μέσω ενός ασύλου για αδέσποτα ζώα το 2011 για να διώχνει τα τρωκτικά (τα πραγματικά, για τα άλλα χρειάζεται εισαγγελέας) της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Οι επιδόσεις του μέχρι σήμερα υπήρξαν μάλλον φτωχές. Κατηγορήθηκε ότι είναι τεμπέλης, οι φωτορεπόρτερ τον έπιασαν ουκ ολίγες φορές να κοιμάται εν ώρα εργασίας μακριά από το πόστο του και να απολαμβάνει τον ήλιο, όταν αυτός βγαίνει, στο συνήθως βροχερό Λονδίνο.

Και δεν ήταν μόνο αυτό: Σύντομα προκάλεσε επεισόδιο με τη Φρέγια, τη γάτα της διπλανής πόρτας, όπου έμενε ο υπουργός Οικονομικών. Μετά από έναν έντονο γατοκαυγά, ο υπουργός Οικονομικών αναγκάστηκε να στείλει τη Φρέγια στην εξοχή με τον Λάρι να μένει κυρίαρχος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Όλα αυτά μέχρι τον περασμένο Απρίλιο… Τότε κατέφθασε στο Φόρεϊν Όφις ο Πάλμερστον, ένας ασπρόμαυρος γάτος που βρέθηκε λίγα χρόνια μετά από τον Λάρι, άγνωστο πώς, στο ίδιο άσυλο. Σύντομα άρχισαν τα «σούρτα-φέρτα» του Πάλμερστον στη γειτονική Ντάουνινγκ Στριτ. Οι δημοσιογράφοι και οι κάμεραμαν τον τσάκωναν να περνάει κάτω από την πόρτα στο δρόμο που βρίσκεται το πρωθυπουργικό γραφείο.

Αυτό για τον Λάρι σήμαινε πόλεμος. Υπήρχε εισβολέας στο χώρο του. Του τα είχε άλλωστε «μαζεμένα» και για άλλο λόγο. Οι φήμες ήθελαν τον Πάλμερστον να πιάνει και ποντίκια, σε αντίθεση με τον ίδιο που είχε απαξιωθεί λόγω τεμπελιάς. Ο Πάλμερστον αντιμετώπισε αρχικά την επιθετικότητα του Λάρι με διπλωματική αβρότητα, όπως ταιριάζει σε ένα γάτο του διπλωματικού σώματος. Μετά την πρώτη νυχιά που δέχτηκε ανέβασε μία ανάρτηση στο Twitter λέγοντας πως «αυτός που ρίχνει πρώτος τη γροθιά δεν είναι πάντα νικητής».

Τις επόμενες όμως φορές που πέρασε τον τοίχο της Ντάουνινγκ Στριτ ξέχασε τους καλούς τρόπους του και ανταπέδωσε τα ίσα. Οι ομηρικοί καυγάδες των δύο γάτων άρχισαν να απασχολούν την κοινότητα του Twitter και να γίνονται viral στο YouTube. Υπήρξαν μάλιστα καταγγελίες για αντιδεοντολογική συμπεριφορά από τους κάμεραμαν και τους δημοσιογράφους που βρίσκονται μονίμως έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ ότι ενεθάρρυναν αυτές τις «επιδρομές» του Πάλμερστον για να ανεβάσουν τα νούμερα στα μέσα ενημέρωσης που εργάζονται. Για του λόγου το αληθές μάλιστα, κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο οι δημοσιογράφοι ακούγονται να λένε στον Πάλμερστον «έλα χοντρέ μπορείς να περάσεις» και τον γάτο να υπακούει και να χώνεται στο κενό κάτω από τη βαριά σιδηρόπορτα. Η συνέχεια γνωστή, ακολούθησε ένας ακόμη καβγάς με τον Λάρι.

Πολλοί απέδωσαν την νευρικότητα του Λάρι στις πρόσφατες αλλαγές στη βρετανική κυβέρνηση μετά την επικράτηση του Brexit και την παραίτηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτιόντουσαν για το μέλλον του Λάρι. Λίγο μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Κάμερον, ο Λάρι εμφανίστηκε δημόσια, να κάθεται προβληματισμένος μπροστά στην πόρτα με το νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Τέλος στο θρίλερ έδωσε η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείο ότι ο Λάρι θα μείνει στο πόστο του επειδή είναι δημόσιος υπάλληλος.

Η ανακοίνωση όμως αυτή έδωσε τροφή για άλλα σχόλια. Πολλοί ήταν εκείνοι που κατηγόρησαν τον Κάμερον ότι δεν ταίριαξαν ποτέ τα χνώτα του με τον Λάρι και για αυτό δεν τον παίρνει μαζί του. Για να σταματήσει τα κουτσομπολιά ο Κάμερον εμφανίστηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων κραδαίνοντας μια φωτογραφία στην οποία εμφανιζόταν ο ίδιος να διαβάζει κάποιo έγγραφo και να χαϊδεύει στην αγκαλιά του τον Λάρι.

Κι ενώ όλοι ασχολούνταν με τον Λάρι και τον Πάλμερστον, ξαφνικά στο κάδρο εμφανίστηκε ο Γκλάντστον, ένας νεαρός μαύρος «πάνθηρας» με κίτρινα μάτια και κόκκινο φουλάρο, που διεκδικεί μια καρίερα στο υπουργείο Οικονομικών. Έκανε τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις του με φωτογραφίες στο Instagram που σύντομα διαδόθηκαν σε χιλιάδες λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα.

Τώρα όλοι ανυπομονούν να δουν τι θα συμβεί όταν εμφανιστεί ο Γκλάντστον στην Ντάουνινγκ Στριτ και κυρίως ποια στάση θα τηρήσει απέναντι στη θρυλική πλέον διαμάχη μεταξύ του Λάρι και του Πάλμερστον. Θα καταφέρει άραγε να κατευνάσει τα πνεύματα ή θα βγάλει και αυτός τα νύχια του;

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024