Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Χίλαρι Κλίντον με...μπούργκα στη Μελβούρνη

Η Χίλαρι Κλίντον με…μπούργκα στη Μελβούρνη

«Χίλαρι Κλίντον, μια όμορφη μουσουλμάνα». Αυτός είναι ο ασυνήθιστος τίτλος που συνοδεύει ένα νέο...πορτρέτο της υποψήφιας προέδρου των ΗΠΑ με την υπογραφή του Lushsux. Ο καλλιτέχνης του δρόμου που απασχολεί τις αρχές της Μελβούρνης με τα τολμηρά έργα του, αναρτά στο Twitter ένα νέο δημιούργημά του με καυστικό σχόλιο.

«Χίλαρι Κλίντον, μια όμορφη μουσουλμάνα». Αυτός είναι ο ασυνήθιστος τίτλος που συνοδεύει ένα νέο…πορτρέτο της υποψήφιας προέδρου των ΗΠΑ με την υπογραφή του Lushsux. Ο καλλιτέχνης του δρόμου που απασχολεί τις αρχές της Μελβούρνης με τα τολμηρά έργα του, αναρτά στο Twitter ένα νέο δημιούργημά του με καυστικό σχόλιο.

Με ένα σχόλιο που απαντά στο πρόστιμο που του επιβλήθηκε για το προηγούμενο έργο του στο οποίο η Χίλαρι Κλίντον «εμφανιζόταν» με αποκαλυπτικό μαγιό και με 100 δολάρια χωμένα σε αυτό.

«Τώρα πια η Χίλαρι δεν είναι εκτεθειμένη και ημίγυμνη», έγραψε ο Lushsux αφού άλλαξε την δημιουργία του «ντύνοντας» την υποψήφια πρόεδρο των ΗΠΑ σαν μουσουλμάνα με μπούργκα.

Όπως αναφέρθηκε από τον Δήμο της Μελβούρνης, είναι φανερή η σεξιστική διάθεση από μέρους του καλλιτέχνη και το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων μπροστά στην ημίγυμνη εικόνα της Κλίντον.

«Πιστεύουμε ότι το γκράφιτι αυτό είναι προσβλητικό όχι μόνο λόγω έλλειψης σεβασμού προς το πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον αλλά και επειδή δεν συμβαδίζει με την αρχή της ισότητας των δύο φύλων», επισημάνθηκε από την δημοτική αρχή.

«Επικοινωνήσαμε με τη δικαστική αρχή και σύμφωνα με αυτή, το έργο είναι προσβλητικό και παραβαίνει το νόμο του 2007 για τα γκράφιτι», ανέφεραν εκπρόσωποι του δήμου της Μελβούρνης στον Guardian.

Με τιμωρητικά μέτρα είχε κινηθεί ο Δήμος και εναντίον του ιδιοκτήτη του κτιρίου που «φιλοξενούσε» το έργο. Την ίδια στιγμή ο δημιουργός Lushsux είδε τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε στο Instagram να διαγράφεται αφού ανάρτησε σε αυτόν την εικόνα της Χίλαρι Κλίντον με μαγιό.

Τολμηρός όχι μόνο στις ιδέες αλλά και στις απαντήσεις, ο Lushsux αποφάσισε να μην ακολουθήσει το δρόμο της σιωπής και της συμμόρφωσης και με έναν απροσδόκητο τρόπο να εκφραστεί και να γράψει δίπλα στο αλλαγμένο γκράφιτι, αφήνοντας μόνο τα μάτια της Χίλαρι Κλίντον ακάλυπτα, το εξής:

«Εάν η Μουσουλμάνα αυτή αποτελεί προσβολή, τότε είστε ρατσιστές, σεξιστές και θύματα ισλαμοφοβίας».

Η Κλίντον δεν είναι η μόνη πολιτικός που έχει απασχολήσει τον Lushsux. O Nτόναλντ Τραμπ έχει «εμφανιστεί» σε έργο του καλύπτοντας το γυμνό στήθος της συζύγου του, Μελάνια. Το πρόσωπο του συνυποψηφίου της Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ προστέθηκε στην πορεία από τον Lushsux στο συγκεκριμένο γκράφιτι ώστε να αποφευχθούν οι παραξηγήσεις, όπως ο ίδιος ο καλλιτέχνης αποκάλυψε στον Guardian.

Επιμέλεια: Eλισάβετ Σταμοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024