Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: 50.000 διαβατήρια έχουν ακυρωθεί, υπό κράτηση 18.000 άτομα

Τουρκία: 50.000 διαβατήρια έχουν ακυρωθεί, υπό κράτηση 18.000 άτομα

Οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση περισσότερους από 18.000 ανθρώπους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber. Παράλληλα, 50.000 διαβατήρια έχουν ακυρωθεί, ενώ έρευνες διεξάγονται για 1.300 εργαζόμενους του υπουργείου Εργασίας. Κλείνουν οι στρατιωτικές βάσεις «που χρησιμοποιήθηκαν ως ορμητήριο των πραξικοπηματιών» λέει ο τούρκος πρωθυπουργός.

Οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση περισσότερους από 18.000 ανθρώπους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.

Εκ των προσώπων αυτών, τα 9.677 έχουν συλληφθεί κι αναμένεται η δίκη τους, πρόσθεσε ο Αλά.

Ο υπουργός ανέφερε επιπλέον ότι ανεστάλησε η ισχύς των διαβατηρίων σχεδόν 50.000 ανθρώπων μετά την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της Τουρκίας διεξάγουν έρευνες σχετικά με 1.300 υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος πριν από δύο εβδομάδες, γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο Τούρκος υπουργός επισήμανε επίσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η κυβέρνηση σύντομα θα επανεξετάσει την απόφασή της σχετικά με την απαγόρευση που επέβαλε στους δημόσιους υπαλλήλους της χώρας να πάρουν άδεια για διακοπές.

Η Τουρκία προχώρησε χθες σε μια μαζική αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεών της, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέρριψε το ενδεχόμενο ο στρατός της χώρας να αποδυναμωθεί από τις μαζικές εκκαθαρίσεις.

«Αντιθέτως, εκριζώνοντας αυτά τα στοιχεία (που υποστηρίζουν τον ιεροκήρυκα Γκιουλέν) ο στρατός μας θα καταστεί περισσότερο δυναμικός […] κι αποτελεσματικότερος» τόνισε.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στο κλείσιμο μιας αεροπορικής βάσης κοντά στην πρωτεύουσα Άγκυρα όπως επίσης και στρατώνων που χρησιμοποιήθηκαν από τους στρατιώτες, οι οποίοι εναπλάκησαν στο πραξικόπημα.

«Θα κλείσουμε όλους τους στρατώνες από όπου εστάλησαν τα άρματα μάχης και απογειώθηκαν τα ελικόπτερα» είπε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης σε μια ομιλία που μεταδόθηκε ζωντανά από περιοχή κοντά στην αεροπορική βάση Ακιντζί της Άγκυρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024