Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άμαχοι νεκροί στο Χαλέπι σε βομβαρδισμούς του καθεστώτος Άσαντ

Άμαχοι νεκροί στο Χαλέπι σε βομβαρδισμούς του καθεστώτος Άσαντ

Τουλάχιστον 16 άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικά πλήγματα και πυρά πυροβολικού που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ σε συνοικία της πόλης του Χαλεπίου που ελέγχεται από τους αντάρτες, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πολίτες παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμια κτιρίων. Την ίδια στιγμή, ο στρατός ανακοινώνει ότι έχει κόψει όλες τις οδούς ανεφοδιασμού των ανταρτών στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου, μία ημέρα αφότου κάλεσε τις ένοπλες ομάδες να παραδώσουν τα όπλα.

Τουλάχιστον 16 άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικά πλήγματα και πυρά πυροβολικού που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ σε συνοικία της πόλης του Χαλεπίου που ελέγχεται από τους αντάρτες, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πολίτες παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια κτιρίων και υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί.

Την ίδια στιγμή, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι αποκόπηκαν όλες οι οδοί ανεφοδιασμού που οδηγούν στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου που ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς, μία ημέρα αφότου κάλεσε τις ένοπλες οργανώσεις να παραδώσουν τα όπλα τους και έστειλε μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα κατοίκων των περιοχών αυτών προτρέποντάς τους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Άλλοτε η μεγαλύτερη πόλη και οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, το Χαλέπι έχει διχαστεί στις συνοικίες που ελέγχουν αντάρτες και αυτές που ελέγχει το καθεστώς τα πέντε χρόνια του εμφυλίου πολέμου.

Η ανάκτηση του πλήρους ελέγχου της πόλης θα αποτελούσε σημαντική νίκη για το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η προέλαση των δυνάμεων του καθεστώτος γύρω από τη μόνη εναπομείνασα οδό ανεφοδιασμού του ανατολικού τομέα νωρίτερα αυτόν τον μήνα τους επέτρεψε να τον σφυροκοπούν από μικρή απόσταση, γεγονός που σημαίνει πως ο δρόμος του Καστέλο, στο μέτωπο, είναι πολύ επικίνδυνος πλέον για να χρησιμοποιείται και άρα 250.000 άνθρωποι σε περιοχές ελεγχόμενες από τους αντάρτες είναι υπό πλήρη πολιορκία.

Κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού βρίσκονται ουσιαστικά υπό πλήρη πολιορκία από την 11η Ιουλίου. «Δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος να μεταφερθεί κάτι μέσα στο Χαλέπι σήμερα», επισήμανε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Οι μάχες συνεχίζονται σε μεγάλο μέρος της Συρίας, καθώς οι διπλωματικές προσπάθειες να τερματιστεί ο πόλεμος δεν τελεσφορούν μέχρι σήμερα. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ελπίζει οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να ξαναρχίσουν μέσα στον Αύγουστο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024