Οκτώ εταιρείες υπέβαλαν αίτηση για έρευνα στην κυπριακή ΑΟΖ
H κοινοπραξία Exxon Mobil και Qatar Petroleum υπέβαλε αίτηση για έρευνα υδρογονανθράκων στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ. Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου, την Τετάρτη, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης ανακοίνωσε τις εταιρείες που υπέβαλαν αίτηση για τα οικόπεδα 6, 8 και 10. Για το οικόπεδο 10 αίτηση υπέβαλαν επίσης, η κοινοπραξία Eni και Total καθώς και η Statoil Νορβηγίας.
H κοινοπραξία Exxon Mobil και Qatar Petroleum υπέβαλε αίτηση για έρευνα υδρογονανθράκων στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.
Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου, την Τετάρτη, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης ανακοίνωσε τις εταιρείες που υπέβαλαν αίτηση για τα οικόπεδα 6, 8 και 10.
Για το οικόπεδο 10 αίτηση υπέβαλαν επίσης, η κοινοπραξία Eni και Total καθώς και η Statoil Νορβηγίας.
Για το οικόπεδο 6 υποβλήθηκε μία αίτηση από την κοινοπραξία Eni και Total και για το οικόπεδο 8 ελήφθησαν δύο αιτήσεις, από την κοινοπραξία Capricorn/ Delek/ Avner και την Eni.
Τα μεγέθη, η εμβέλεια και η εμπειρία των εταιρειών που υπέβαλαν προσφορές για εκμετάλλευση των τριών οικοπέδων αποτελούν εκ των βασικών κριτηρίων για επιλογή τους, δήλωσε ο κ. Λακκοτρύπης.
Οι αιτήσεις και οι προσφορές θα μελετηθούν και στη συνέχεια θα ληφθεί απόφαση από το υπουργικό συμβούλιο για την παραχώρηση άδειας για έρευνα.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).