Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Περαιτέρω μείωση στη χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα τον Ιούνιο

Περαιτέρω μείωση σημείωσε η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ιδιωτών από τις τράπεζες τον Ιούνιο. Σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ το υπόλοιπο των δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα υποχώρησε στο τέλος Ιουνίου στα 201,7 δισ. ευρώ καταγράφοντας μείωση κατά 2% σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2015. Ωστόσο, η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 479 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 357 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Περαιτέρω μείωση σημείωσε η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ιδιωτών από τις τράπεζες τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το υπόλοιπο των δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα υποχώρησε στο τέλος Ιουνίου στα 201,7 δισ. ευρώ καταγράφοντας μείωση κατά 2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Ωστόσο, η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 479 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 357 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία αναλυτικά

Tον Ιούνιο του 2016, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε στο -2,0%, αμετάβλητος έναντι του προηγούμενου μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 479 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 357 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Ιούνιο του 2016, ήταν θετική κατά 566 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 68 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,0%, από 1,2% τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -0,7%, αμετάβλητος έναντι του προηγούμενου μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 355 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 70 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο -6,0% τον Ιούνιο του 2016, από -8,7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 211 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 2 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων

Tον Ιούνιο του 2016, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν θετική κατά 10 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 14 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,6%, από -1,5% τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση των ιδιωτών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων

Αρνητική κατά 97 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τον Ιούνιο του 2016, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 275 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -3,0%, από -2,9% τον προηγούμενο μήνα.

Το χρέος των νοικοκυριών σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια διαμορφώθηκε στο τέλος Ιουνίου σε 92,6 δισ. ευρώ καταγράφοντας μείωση σε ετήσια βάση κατά 3,4%. Από αυτά τα περίπου 66 δισ. ευρώ αφορούσαν σε χορηγήσεις στεγαστικών δανείων, οι οποίες ήταν μειωμένες κατά 3,4% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ το υπόλοιπο καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών μειώθηκε κατά 1,5% σε σχέση με πέρυσι και διαμορφώθηκε στα 25,27 δισ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024