Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρατούνται πρώην νομάρχης της Κωνσταντινούπολης και δύο στρατηγοί

Κρατούνται πρώην νομάρχης της Κωνσταντινούπολης και δύο στρατηγοί

Με τη σύλληψη του πρώην νομάρχη της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού και δύο στρατηγών που έχουν τη βάση τους στο Αφγανιστάν και τέθηκαν υπό κράτηση στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι συνεχίζεται η εκκαθάριση-μαμούθ του καθεστώτος Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Απομακρύνθηκαν παράλληλα από τα καθήκοντά τους δύο διπλωμάτες.

Με τη σύλληψη του πρώην νομάρχη της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού και δύο στρατηγών που έχουν τη βάση τους στο Αφγανιστάν συνεχίζεται η εκκαθάριση-μαμούθ του καθεστώτος Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Απομακρύνθηκαν παράλληλα από τα καθήκοντά τους δύο πρεσβευτές.

Οι δύο στρατηγοί συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι κατόπιν συνεργασίας της τουρκικής ΜΙΤ με τις αρχές του εμιράτου, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Πρόκειται για τους Σαχίτ Μπαχίρ και Σενέρ Τοπούτζ.

O Χουσεΐν Αβνί Μουτλού τέθηκε υπό κράτηση στην Κωνσταντινούπολη. Η αστυνομία πραγματοποίησε επίσης έρευνα στην κατοικία του τελευταίου.

Ο Μουτλού (2010-2014) ήταν νομάρχης της Κωνσταντινούπολης την περίοδο που ξέσπασαν οι μαζικές διαδηλώσεις κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2013.

Βρίσκεται μεταξύ των 246 τοπικών αξιωματούχων που έχουν συλληφθεί ή απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα, συλλάβει ή θέσει υπό έρευνα περισσότερους από 60.000 στρατιώτες, αστυνομικούς, δικαστικούς, εκπαιδευτικούς, δημοσίους υπαλλήλους και άλλους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δύο πρεσβευτές, που έχουν στην παρούσα φάση έδρα στην Άγκυρα, απομακρύνθηκαν των καθηκόντων τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024