Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόνον μία ιταλική τράπεζα φέρεται να «κόπηκε» στα ευρωπαϊκά stress test

Μόνον μία ιταλική τράπεζα φέρεται να «κόπηκε» στα ευρωπαϊκά stress test

Μόνον η τράπεζα Monte Paschi di Siena φέρεται να «κόπηκε» στα ευρωπαϊκά stress test, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα, Δευτέρα, ο ιταλικός Τύπος. Τα επίσημα αποτελέσματα των stress test πρόκειται να δημοσιοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή, μόλις κλείσουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Μόνον η τράπεζα Monte Paschi di Siena φέρεται να «κόπηκε» στα ευρωπαϊκά stress test, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα, Δευτέρα, ο ιταλικός Τύπος.

Τα επίσημα αποτελέσματα των stress test πρόκειται να δημοσιοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή το απόγευμα, μόλις κλείσουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις οποίες έκανε αναφορά και η δημόσια τηλεόραση Rai, εκ των πέντε μεγάλων τραπεζών της χώρας, μόνον η «Μps» φέρεται να μην κατάφερε να περάσει τα προγραμματισμένα τεστ αξιολόγησης.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες Ιntesa San Paolo, Ubi Banca, Banco Popolare και Unicredit, οι επιδόσεις φέρονται να είναι ικανοποιητικές.

Χθες, Κυριακή, ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν θέλησε να τονίσει, στο περιθώριο του G20, ότι «δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που να αφορά ειδικά τις ιταλικές τράπεζες».

Η ιταλική κυβέρνηση, παράλληλα, συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, με κύριο αίτημα να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία και να αποφευχθεί ενδεχόμενο «κούρεμα καταθέσεων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024