Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Λίγκα μπαίνει στην ΚΕΔ με «μοντέλο» Primera Division

Η Λίγκα μπαίνει στην ΚΕΔ με «μοντέλο» Primera Division

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη είχε την Παρασκευή ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Στράτος, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της διαιτησίας που «καίει» όλες τις ομάδες. Όπως έγινε γνωστό, η ΕΠΟ αποφάσισε να εφαρμόσει το ισπανικό μοντέλο, όπου οι ορισμοί θα γίνονται από τρία μέλη της ΚΕΔ και όχι από ένα όπως ίσχυε μέχρι σήμερα (Φραγκίσκος Σωμαρακάκης). Στην Επιτροπή, θα βρίσκεται και ένα μέλος (πιθανότατα πρώην διαιτητής) που θα προτείνει η Σούπερ Λιγκ και έτσι η διοργανώτρια αρχή θα έχει «φωνή» στην όλη διαδικασία.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη είχε την Παρασκευή ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Στράτος, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της διαιτησίας που «καίει» όλες τις ομάδες. Όπως έγινε γνωστό, η ΕΠΟ αποφάσισε να εφαρμόσει το ισπανικό μοντέλο, όπου οι ορισμοί θα γίνονται από τρία μέλη της ΚΕΔ και όχι από ένα όπως ίσχυε μέχρι σήμερα (Φραγκίσκος Σωμαρακάκης).

Στην Επιτροπή, θα βρίσκεται και ένα μέλος (πιθανότατα πρώην διαιτητής) που θα προτείνει η Σούπερ Λιγκ και έτσι η διοργανώτρια αρχή θα έχει «φωνή» στην όλη διαδικασία.

Ουσιαστικά, οι ΠΑΕ θα είναι αυτές που θα συμφωνήσουν ως προς το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει τη Λίγκα στην Επιτροπή και αυτό είναι και το… δύσκολο κομμάτι.

Η ανακοίνωση της Λίγκας έχει ως εξής:

«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης συναντήθηκε σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Super League Γιώργο Στράτο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς τους δύο άνδρες συνδέει μακροχρόνια γνωριμία και συνεργασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Γκιρτζίκης ανακοίνωσε στον κ. Στράτο ότι μετά από παρότρυνση της UEFA θα εφαρμοστεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο.

Για αυτό τον λόγο ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη κ. Πανόπουλος με τον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων τον τελευταίο χρονικό διάστημα, και ο οποίος συνομιλεί με τους άλλους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, ώστε να αναζητηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα συμμετέχει στην ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Η όλη διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη και έγκριση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024