Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tesla pick-up: Στο επόμενο ηλεκτροκίνητο “level” των επαγγελματικών

Tesla pick-up: Στο επόμενο ηλεκτροκίνητο “level” των επαγγελματικών

Ένα από τα επόμενα –πολλά- στοιχήματα της Tesla είναι η διάθεση ενός pick-up το οποίο θα υιοθετήσει ακριβώς τα ίδια high-tech ηλεκτροκίνητα χαρακτηριστικά με όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας, αλλάζοντας νομοτελειακά τους κανόνες του παιχνιδιού στα επαγγελματικά μοντέλα.

O Elon Musk, επικεφαλής της Tesla παρουσίασε προσφάτως το σχέδιο του για το επόμενο στάδιο εξέλιξης της καλιφορνέζικης ηλεκτροκίνητης φίρμας και το οποίο περιλαμβάνει την ενασχόληση της φίρμας, με παντός είδους επίγειες μεταφορές από ηλεκτροκίνητα και αυτόνομα λεωφορεία έως και φορτηγά τα οποία θα δούμε από του χρόνου, αλλά και την επέκταση της ήδη υφιστάμενης γκάμας της φίρμας.

Ο εμπλουτισμός της γκάμας, θα ξεκινήσει από δύο νέα μοντέλα, ένα μικρότερο SUV από το ήδη γνωστό Model X αλλά και ένα επαγγελματικό pick-up με δεδομένο ότι σε αντίθεση με ό,τι γνωρίζουμε στην Ευρώπη, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το συγκεκριμένο είδος οχημάτων είναι από τα πλέον δημοφιλή οχήματα.

Κάπως έτσι, το pick-up που σχεδιάζει η Tesla θα επιχειρήσει να προσφέρει ένα μείγμα πολυτέλειας, επιδόσεων και αμιγούς ηλεκτροκίνησης σε συνδυασμό με ικανότητες που μέχρι σήμερα δεν αποτελούσαν ζητούμενο για την φίρμα.

Η επικρατέστερη εκδοχή για το νέο pick-up, είναι να υιοθετήσει την ίδια αρχιτεκτονική και τους ίδιους κινητήρες με το Model X, κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι οι επιδόσεις του επαγγελματικού μοντέλου της Tesla δύσκολα θα βρουν αντίστοιχο καθώς ακόμα και η βασική έκδοση του SUV της Tesla παρά το βάρος των 2,5 τόνων, επιταχύνει από 0-96 χλμ./ώρα σε περίπου 6,0 δευτερόλεπτα προσφέροντας παράλληλα ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 350 χλμ.

Σε ό,τι αφορά τις περγαμηνές χωρητικότητας και τις μεταφορικές του ικανότητες το αμερικανικό pick-up αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο με μοντέλα όπως το Nissan Navara NP300 που προσφέρει δυνατότητα φόρτωσης 1.000 κιλών. Επίσης όπως ισχύει και για το Model X, το ακόμα «ανώνυμο» pick-up της Tesla θα διαθέτει τετρακίνηση, ενώ τα 525 Nm ροπής που προσφέρει η βασική έκδοση του Model X είναι αρκετά γενναιόδωρα για τις διαφαινόμενες δυνατότητες ρυμούλκησης και του pick-up.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, το pick-up θα υιοθετήσει το γνώριμο αισθητικό μονοπάτι των μοντέλων της Tesla, σε μια πιο περιπετειώδη και αδρή εκδοχή ενώ, αρχικά τουλάχιστον, η αμερικανική φίρμα αναμένεται να περιοριστεί στη διάθεση του πλέον δημοφιλούς για το είδος, διπλοκάμπινου αμαξώματος.

Επίσης με δεδομένα τα λεγόμενα του Elon Musk σε επίπεδο συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, το pick-up της Tesla δεν θα εξαιρεθεί από τον κανόνα του Autopilot, επωφελούμενο από την εξελιγμένη μελλοντική εκδοχή του η οποία όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της Tesla, σε πλήρη ανάπτυξη και με τη συνδρομή της απαραίτητης αντίστοιχης εξέλιξης της σχετικής νομοθεσίας θα επιτρέπει στον οδηγό «να κοιμάται, να διαβάζει και να κάνει οτιδήποτε άλλο επιθυμεί κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς τον προορισμό του».

Όπως και να έχει με τα τελικά χαρακτηριστικά του pick-up της Tesla το σίγουρο είναι ότι ο συνδυασμός ηλεκτροκίνησης και επιδόσεων με τα high-tech χαρακτηριστικά που αποτελούν την σφραγίδα της φίρμας, αναμένεται να δώσουν μια άλλη διάσταση στην «μάχη» των επαγγελματικών μοντέλων, μια κατηγορία η οποία φαίνεται να προσελκύει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον, αποκτώντας μεγαλύτερη σημασία για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ακόμα και για αυτές που δεν είχαν ασχοληθεί στο παρελθόν.

Auto Express

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024