Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λεβέντης: Προδοσία η άρνηση του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει απλή αναλογική

Λεβέντης: Προδοσία η άρνηση του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει απλή αναλογική

Το ΠΑΣΟΚ θα τιμωρηθεί από τον ελληνικό λαό για την άρνησή του να υπερψηφίσει την απλή αναλογική, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο.

Το ΠΑΣΟΚ θα τιμωρηθεί από τον ελληνικό λαό για την άρνησή του να υπερψηφίσει την απλή αναλογική, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο.

Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για προδοσία κατά της Αριστεράς, δεδομένου ότι η απλή αναλογική «βρισκόταν στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη». Η στάση του ΠΑΣΟΚ, είπε, θα φέρει τη Δεξιά στην εξουσία.

«Δεν θα έχουμε ακυβερνησία με την απλή αναλογική. Και θα μείνει ιστορικό στίγμα και για το ΠΑΣΟΚ και για το Ποτάμι αν δεν την ψηφίσει. Και λέω στην κ. Γεννηματά. Τη νύκτα των εκλογών, πως θα απολογηθεί όταν δει τον γύρο θριάμβου του κ. Μητσοτάκη;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λεβέντης και προσέθεσε: «Κάθε ένας έχει τις ευθύνες του στην αίθουσα. Να μην ξεχάσει η κ. Γεννηματά ότι τιμωρεί ο λαός όταν προδίδονται οι θεμελιακές θέσεις για τη Δημοκρατία».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι το εκλογικό νομοσχέδιο δεν αφορά τους επόμενους λίγους μήνες, αλλά το μέλλον της χώρας, ενώ συνέχισε τη διμέτωπη επίθεση του λέγοντας: «Αν πτώχευσε η χώρα, από τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις πτώχευσε. Στη ΝΔ έχουν δίκιο να τάσσονται με την ενισχυμένη αναλογική, γιατί με αυτήν γαλουχήθηκαν. Εκείνο όμως που με εκπλήσσει είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ. Αναζητούν τα στελέχη του δικαιολογίες και προφάσεις να μην ψηφίσουν. Λέει η ΝΔ ότι η χώρα θα μείνει ακυβέρνητη. Τον Σεπτέμβριο, αν δεν έφταναν οι βουλευτές του κ. Καμμένου, δεν θα προσέτρεχαν στην Ένωση Κεντρώων και στη κ. Γεννηματά»;

Και ο Βασίλης Λεβέντης συνέχισε: «Δεν χρειάζεται η χώρα την Κυριακή να γίνονται εκλογές και τη Δευτέρα να έχουμε κυβέρνηση. Γιατί δεν θα είναι αποτέλεσμα έντιμων διαβουλεύσεων. Στη ΝΔ να μιλούν για ανάγκη κυβέρνησης αυτοδύναμης και ενσπείρουν φοβικά σύνδρομα. Είναι ανώριμη, δεν μπορεί να πιάσει τα μηνύματα των καιρών. Λένε ενεργεί μετά δόλου ο κ. Τσίπρας, κάνει νόμο για να κόψει τη φόρα της ΝΔ. Γιατί δεν κοιτάμε αν είναι καλό για τη χώρα αυτός ο νόμος. Είναι βόμβα για την ίδια τη ΝΔ και όχι για τη χώρα αυτός ο νόμος. Αλλά εσείς δεν μπορείτε να ζείτε με την κουλτούρα της συνεργασίας».

«Αν μια φορά πρέπει να λειτουργήσει η συνείδηση του βουλευτή είναι αυτή», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, επισημαίνοντας την ανάγκη για κυβερνήσεις συνασπισμού και όχι μονοκομματικές για το καλό της χώρας, όπως είπε. Ακόμα, ανέφερε ότι «δεν είναι δεκανίκι του κ. Τσίπρα», σημειώνοντας ότι «αυτό θα φανεί μετά τις εκλογές γιατί η Ένωση Κεντρώων θα είναι το κόμμα που θα στηρίξει τους φτωχούς, ενώ ξαναεπιτέθηκε στην κ. Γεννηματά.

«Θα τιμωρηθεί η κ. Γεννηματά από τον ελληνικό λαό. Ένα κόμμα που είχε στην ιδρυτική του διακήρυξη την απλή αναλογική και αφού ο κ. Παπανδρέου την πρόδωσε, τώρα έρχεται ξανά το ΠΑΣΟΚ και δεν την ψηφίζει και δίνει τη νίκη στη Δεξιά. Την νύχτα που θα κάνει το γύρο του θριάμβου η ΝΔ εσείς δεν θα είστε στην αίθουσα κ. Γεννηματά», είπε και έστρεψε τα βέλη του εκ νέου στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Επεισόδιο με τον Κώστα Σκανδαλίδη

Επεισόδιο σημειώθηκε στην Ολομέλεια ανάμεσα στον Κώστα Σκανδαλίδη και τον Βασίλη Λεβέντη.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος μιλούσε από τις θέσεις των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποκάλεσε τον Βασίλη Λεβέντη, «καθ’ όλα συμπαθή, αλλά γραφικό». Και σχολίασε ότι «όλοι γελάμε με όσα λέει ο Λεβέντης».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος παρακολουθούσε την συνεδρίαση από την τηλεόραση του γραφείου του, επέστρεψε στην αίθουσα της Ολομέλειας, πλησίασε οργισμένος τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος συνέχιζε την ομιλία του, και τον φώναξε: «Ντροπή σου. Με αποκάλεσες γραφικό; Είσαι δεκανίκι της ΝΔ.»

Στη συνέχεια ο Βασίλης Λεβέντης αποχώρησε… Ο Κώστας Σκανδαλίδης τήρησε ψύχραιμη στάση, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά «η δήλωση περί γραφικότητας» για τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων και το επεισόδιο έληξε χωρίς άλλη συνέχεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024