Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεφώνημα Ομπάμα-Ερντογάν πριν έρθει το αίτημα έκδοσης Γκιουλέν

Τηλεφώνημα Ομπάμα-Ερντογάν πριν έρθει το αίτημα έκδοσης Γκιουλέν

Ο Μπαράκ Ομπάμα προσέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν τη βοήθεια της Ουάσινγκτον στις έρευνες για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, παράλληλα όμως κάλεσε σε σεβασμό των δημοκρατικών αξιών και αυτοσυγκράτηση εν μέσω του μπαράζ εκκαθαρίσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ. Το ζήτημα Γκιουλέν συζητήθηκε στο τηλεφώνημα, με τον Τζος Έρνεστ να δηλώνει πως όταν το επίσημο αίτημα υποβληθεί θα εξεταστεί βάσει της διμερούς συμφωνίας έκδοσης.

Ο Μπαράκ Ομπάμα προσέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν τη βοήθεια της Ουάσινγκτον στις έρευνες για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, παράλληλα όμως κάλεσε σε σεβασμό των δημοκρατικών αξιών και αυτοσυγκράτηση εν μέσω του μπαράζ εκκαθαρίσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Βάσει της ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, Ομπάμα-Ερντογάν σχετικά με την νομική κατάσταση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος και την έκδοση του οποίου η Άγκυρα έχει εξαγγείλει ότι θα ζητήσει.

Ο Έρνεστ ανέφερε πως η τουρκική κυβέρνηση έχει στείλει σε ηλεκτρονική μορφή υλικό στην κυβέρνηση των ΗΠΑ το οποίο εξετάζεται από Αμερικανούς αξιωματούχους, προσθέτοντας ότι το αίτημα έκδοσης εκ μέρους της Τουρκίας, μόλις υποβληθεί, θα αξιολογηθεί βάσει της διμερούς συμφωνίας έκδοσης.

Στο τηλεφώνημα με τον Ερντογάν ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να σεβαστεί τις δημοκρατίες αξίες, ζητώντας επίσης από όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να ενεργήσουν εντός του πλαισίου του νόμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024