Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο τρένο

Γερμανία: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο τρένο

Την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι και τσεκούρι σε επιβάτες τρένου κοντά στο Βίρτσμπουργκ, στην Βαυαρία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, λίγες ώρες αφότου οι αρχές εντόπισαν σημαία του ISIS στο δωμάτιο του 17χρονου αφγανού δράστη.

Την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι και τσεκούρι σε επιβάτες τρένου κοντά στο Βίρτσμπουργκ, στην Βαυαρία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, λίγες ώρες αφότου οι αρχές εντόπισαν σημαία του ISIS στο δωμάτιο του 17χρονου αφγανού δράστη.

Το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την οργάνωση, ισχυρίζεται ότι ο νεαρός δράστης της επίθεσης είναι ένας από τους «μαχητές» του.

«Ο δράστης της επίθεσης στη Γερμανία είναι ένας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επιχείρηση αυτή ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις για στόχευση των χωρών του συνασπισμού που πολεμά στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ» αναφέρει το Amaq.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιόακιμ Χέρμαν, ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι κατά τη διάρκεια έρευνας στο δωμάτιο που ζούσε ο 17χρονος βρέθηκε αυτοσχέδια σημαία του ISIS.

Λίγο αργότερα, ο Χέρμαν είπε ότι η αστυνομία βρήκε κείμενο γραμμένο εν μέρει στα παστούν στο δωμάτιο του νεαρού Αφγανού.

«Βρέθηκε και κείμενο στα παστούν το οποίο ήταν γραμμένο εν μέρει με αραβικούς και εν μέρει με λατινικούς χαρακτήρες, κάτι το οποίο υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι κάποιος που ριζοσπαστικοποιήθηκε πρόσφατα» δήλωσε ο Γιόακιμ Χέρμαν σε συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός πρόσθεσε, ωστόσο, πως κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί ακόμη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο νεαρός Αφγανός την ώρα της επίθεσης φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ», δηλαδή «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Ο 17χρονος, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, τραυμάτισε τέσσερα άτομα από το Χονγκ Κονγκ, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 62χρονο άνδρα, την 58χρονη σύζυγό του, την 27χρονη κόρη τους και τον 31 φίλο της κοπέλας. Ο 17χρονος γιος της οικογένειας που ταξίδευε μαζί τους δεν τραυματίστηκε.

Πηγή ανέφερε ότι ο πατέρας της οικογένειας και ο φίλος της 27χρονης προσπάθησαν να προστατεύσουν τους υπόλοιπους επιβάτες από την επίθεση του νεαρού Αφγανού.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας ανέφερε ότι ο 17χρονος Αφγανός, έμενε στην πόλη Όσενφουρτ και ήρθε στη Γερμανία ως ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024