Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ύφεση ή υπό έλεγχο οι περισσότερες πυρκαγιές ανά τη χώρα

Σε ύφεση ή υπό έλεγχο οι περισσότερες πυρκαγιές ανά τη χώρα

Στις φλόγες τυλίχτηκε δασική έκταση στην περιοχή Νεοχωρίου Ζίτσας Ιωαννίνων. Ανεξέλεγκτη μαίνεται από το βράδυ της Δευτέρας η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Σελάκανο Ιεράπετρας Λασιθίου, ενώ φωτιά μαίνεται και στην περιοχή των Παλαιών Πόρων Πιερίας. Υπό μερικό έλεγχο είναι οι φωτιές σε Κρυόβρυση Τεμπών Λάρισας, Μπιζντουνάκι Αγίου Ιωάννη Ιωαννίνων και Δαφνί Χαϊδαρίου.

Στις φλόγες τυλίχτηκε στις 11.50 της Τρίτης δασική έκταση στην περιοχή Νεοχωρίου Ζίτσας Ιωαννίνων. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 25 άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ ρίψεις νερού έκαναν 2 αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ και μία υδροφόρα ΟΤΑ.

Προς το παρόν δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, όμως στην πλατεία του Νεοχωρίου βρίσκονται κάτοικοι, οι οποίοι, με όσα μέσα διαθέτουν, προσπαθούν να προστατέψουν το χωριό από το ενδεχόμενο εξάπλωσης της φωτιάς στον οικισμό τους.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης και σε δασική έκταση στο Κολυμβάρι Χανίων. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το απόγευμα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά έκαψε 30 στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Στο μεταξύ, σε ύφεση είναι πλέον η φωτιά που μαίνονταν από το βράδυ της Δευτέρας στο Σελάκανο Ιεράπετρας Λασιθίου, στην περιοχή Καλή Αχλάδα, κοντά στο δάσος του Σελάκανου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Και σήμερα, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή (9-10 μποφόρ) αναζωπυρώνουν τις εστίες της.

Παράλληλα, το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν η μορφολογία του εδάφους, αλλά και η μεγάλη έκταση που έχει πάρει πλέον η φωτιά, καθώς κάτοικοι έκαναν λόγο για φλόγες που έφταναν τα 30 μέτρα.

Ήδη έχουν γίνει στάχτη τμήματα του δάσους στην ανατολική πλευρά του Σελάκανου, καθώς και μεγάλες εκτάσεις ελαιώνων, αμπελιών και άλλων καλλιεργειών, ενώ υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό, μετά από καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, τις οποίες ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Από το πρωί στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν -με μεγάλη δυσκολία λόγω αέρα- τρία ελικόπτερα, 24 οχήματα με 56 πυροσβέστες, 25 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 30 στρατιώτες, τέσσερις υδροφόρες των δήμων και εθελοντές (video: cretapost.gr).

Σε ύφεση είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε από το βράδυ της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή των Παλαιών Πόρων Πιερίας.

Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο είναι πλέον η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κρυόβρυση Τεμπών Λάρισας. Επί τόπου επιχειρούν 21 πυροσβέστες με έξι οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρου τμήματος και μία υδροφόρα ΟΤΑ.

Υπό μερικό έλεγχο είναι και η πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μπιζντουνάκι του Αγίου Ιωάννη Ιωαννίνων.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε άμεσα το μεσημέρι της Τρίτης και η φωτιά που εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο στο Δαφνί, στο Χαϊδάρι, κοντά στη λεωφόρο Αθηνών. Επί τόπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα,15 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα, στην περιοχή Νταμάρια Μαρκόπουλου, αλλά δεν υπάρχει ανησυχία για επέκτασή της, γιατί οι πυροσβεστικές δυνάμεις την έχουν οριοθετήσει.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 1 υδροφόρο όχημα, ενώ μέχρι πριν από λίγη ώρα βοηθούσε στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς και 1 ελικόπτερο.

Συνολικά, 78 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν ανά τη χώρα το τελευταίο 24ωρο (έως 06.00).

Και σήμερα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, βόρειο Αιγαίο, Κυκλάδες και Κρήτη.

Ανάλογος κίνδυνος προβλέπεται και την Τετάρτη σε Αττική, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Ικαρία, Κυκλάδες, Χανιά και Ρέθυμνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024