Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρόδος: Δυναμικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση

Ρόδος: Δυναμικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινείται το τουριστικό ρεύμα προς τη Ρόδο και για το μήνα Ιούλιο, όπως δείχνουν τα στοιχεία που καταγράφει το αεροδρόμιο του νησιού, στο οποίο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σημειώθηκε κίνηση-ρεκόρ. Πλέον εκτιμάται ότι ο Ιούλιος θα κλείσει με αύξηση 8%. Από πλευράς πάντως των επιχειρηματιών και των ξενοδόχων του νησιού υπάρχει σκεπτικισμός για την εξέλιξη της σαιζόν, επειδή, όπως υποστηρίζουν, υπάρχει σημαντική υστέρηση εσόδων.

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινείται πλέον το τουριστικό ρεύμα προς τη Ρόδο και για το μήνα Ιούλιο, όπως δείχνουν τα στοιχεία που καταγράφει το αεροδρόμιο του νησιού.

Ενδεικτικό της εικόνας που τείνει να διαμορφωθεί και για το μήνα που διανύουμε είναι η κίνηση-ρεκόρ που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 του μήνα, έφτασαν περίπου 39.000 τουρίστες με πτήσεις τσάρτερ, καταγράφοντας αύξηση 6,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό Σαββατοκύριακο στις 11 και 12 του ίδιου μήνα.

Ο Ιούλιος κινείται πλέον αναμφισβήτητα ανοδικά, και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του η αύξηση θα διαμορφωθεί γύρω στο 8% καθορίζοντας το θετικό πρόσημο της τουριστικής περιόδου.

Εκ των πραγμάτων οι πληρότητες των ξενοδοχείων κινούνται σε ιδιαιτέρως υψηλά επίπεδα, ενώ στον ίδιο ρυθμό αναμένεται να εξελιχθεί η τουριστική κίνηση και τις ερχόμενες εβδομάδες.

Από πλευράς πάντως των επιχειρηματιών και των ξενοδόχων του νησιού υπάρχει σκεπτικισμός για την εξέλιξη της σαιζόν, επειδή, όπως υποστηρίζουν, υπάρχει σημαντική υστέρηση εσόδων, γεγονός που κινδυνεύει να φέρει σε αδιέξοδο αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024