Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο πλευρό της Γαλλίας η Γερμανία μετά τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση

Στο πλευρό της Γαλλίας η Γερμανία μετά τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση

Μήνυμα στήριξης στον λαό της Γαλλίας, που δοκιμάζεται και πάλι από το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια, έστειλε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.«Η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας» δήλωσε από τη Μογγολία, όπου διεξάγεται η σύνοδος Ευρώπης-Ασίας (ASEM), εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι παρά τις δυσκολίες «αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε».

Μήνυμα στήριξης στον λαό της Γαλλίας, που δοκιμάζεται και πάλι από το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια, έστειλε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας» δήλωσε από τη Μογγολία, όπου διεξάγεται η σύνοδος Ευρώπης-Ασίας (ASEM), εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι παρά τις δυσκολίες «αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε».

«Όλοι εμείς που έχουμε έρθει μαζί στη σύνοδο κορυφής της ASEM είμαστε ενωμένοι και καταδικάζουμε την επίθεση της της μαζικής δολοφονίας στη Νίκαια» είπε η Μέρκελ στο περιθώριο της 11ης συνόδου, υπογραμμίζοντας:

«Η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, ενωμένη μαζί με πολλούς, πολλούς άλλους. Είμαι πεπεισμένη ότι, παρά τις δυσκολίες, θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη».

«Οι εικόνες που μας έρχονται από τη Νίκαια είναι τρομακτικές. Η σκέψη μας είναι με τους συγγενείς και φίλους» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ενώ ανάρτησε και το μήνυμα του κόμματός του, των Σοσιαλδημοκρατών (SPD): μια μαύρη εικόνα με τη φράση «Θρηνούμε για τα θύματα στη Νίκαια».

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας σε γραπτή δήλωσή του:

«Η 14η Ιουλίου, η μέρα που η Γαλλία γιορτάζει την εθνική της επέτειο, συμβολίζει τις αξίες της Γαλλικής Επανάστασης, οι οποίες είναι και δικές μας αξίες. Μια επίθεση, επομένως, εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου. Η σκέψη μου και η συμπάθειά μου βρίσκονται αυτές τις δύσκολες ώρες με τα θύματα, τους συγγενείς τους και όλους τους συμπατριώτες σας».

Ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, επίσης στον λογαριασμό του υπουργείου στο Twitter, έγραψε: «Μοιραζόμαστε τη θλίψη των γάλλων φίλων μας και στεκόμαστε σθεναρά στο πλευρό της Γαλλίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ανάλογο ήταν και το μήνυμα του υφυπουργού Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος από την θλίψη που χτύπησε για μια ακόμη φορά τους Γάλλους. «Η σκέψη μας βρίσκεται στα θύματα, τους συγγενείς και όλους τους ανθρώπους στη Νίκαια» πρόσθεσε

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024