Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαλς: Ο δράστης συνδέεται «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» με το ριζοσπαστικό Ισλάμ

Βαλς: Ο δράστης συνδέεται «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» με το ριζοσπαστικό Ισλάμ

«Είναι ένας τρομοκράτης που χωρίς καμία αμφιβολία συνδέεται με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» δηλώνει ο Μανουέλ Βαλς για τον τυνησιακής καταγωγής Μοχάμεντ Λαουίζ Μπουλέλ, δράστη της φρικτής επίθεσης στη Νίκαια. «Ναι, πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και θα εξακριβώσουμε τις διασυνδέσεις του με τρομοκρατικές οργανώσεις» αναφέρει και υποστηρίζει ότι κενά ασφαλείας δεν υπήρξαν. Επί του παρόντος δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

«Είναι ένας τρομοκράτης που χωρίς καμία αμφιβολία συνδέεται με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» δηλώνει ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς για τον τυνησιακής καταγωγής Μοχάμεντ Λαουίζ Μπουλέλ, δράστη της φρικτής επίθεσης στη Νίκαια.

«Ναι, πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και θα εξακριβώσουμε τις διασυνδέσεις του με τρομοκρατικές οργανώσει» ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου France 2.

Ο Μανουέλ Βαλς δήλωσε «πεπεισμένος» ότι η Γαλλία θα κερδίσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστικού Ισλάμ, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπήρξαν σφάλματα ή κενά στον τομέα της ασφάλειας.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη ότι ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως θα αυξηθεί και σημείωσε ότι νέες επιθέσεις είναι πιθανόν να διαπραχθούν.

Ογδόντα τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στην «εμπόλεμη ζώνη» της Νίκαιας τη νύχτα της 14ης Ιουλίου, 202 είναι οι τραυματίες -εκ των οποίων 25 βρίσκονται σε υποστήριξη της ζωής και 52 σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται δέκα παιδιά και έφηβοι.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει επί του παρόντος την ευθύνη, αλλά η επίθεση φέρει τα χαρακτηριστικά τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, λέει και η γαλλική Εισαγγελία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ο δράστης ενήργησε μόνος ή είχε συνεργούς και διασυνδέσεις με τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με τον Φρανσουά Μολίν.

Ο ίδιος επισήμανε πως δεν έχει υπάρξει επί του παρόντος ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, όμως φέρει τα «σημάδια τζιχαντιστικής τρομοκρατίας».

«Έχει χαρακτηριστικά γνωρίσματα χτυπήματος τρομοκρατικής οργάνωσης και συμβαδίζει «με μεγάλη ακρίβεια στις προτροπές που οι [τζιχαντιστές] απευθύνουν σε μόνιμη βάση για τη διάπραξη δολοφονιών» δήλωσε ο Μολίν.

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024