Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ενας εναντίον ενός» η νέα στρατηγική Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

«Ενας εναντίον ενός» η νέα στρατηγική Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

Στη γραμμή της μετωπικής σύγκρουσης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συνεχίσει να κινείται, αλλά με μεγαλύτερη ένταση από εδώ και πέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αυτό διότι με βάση τις αναλύσεις που γίνονται στη Συγγρού, πλέον πρέπει να αρχίσει να λαμβάνει προσωπικά χαρακτηριστικά η πολιτική τους αντιπαράθεση και να γίνεται σύγκριση των δυο.

Στη γραμμή της μετωπικής σύγκρουσης με τον πρωθυπουργόΑλέξη Τσίπραθα συνεχίσει να κινείται, αλλά με μεγαλύτερη ένταση από εδώ και πέρα ο πρόεδρος της Νέας ΔημοκρατίαςΚυριάκος Μητσοτάκης. Και αυτό διότι μεβάση τις αναλύσεις που γίνονται στη Συγγρού, πλέον πρέπει να αρχίσει να λαμβάνει προσωπικά χαρακτηριστικά η πολιτική τους αντιπαράθεση και να γίνεται σύγκριση των δυο.

Στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον κ. Τσίπρα για όλες τις πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής. Εξάλλου, η απόφαση που έχει ληφθεί στο στενό επιτελείο του είναι η μονομαχία του με τον πρωθυπουργό να λάβει σταδιακά – θα φανεί πιο ξεκάθαρα το φθινόπωρο – χαρακτήρα «ένας εναντίον ενός».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στο αίτημά του για πρόωρες εκλογές, παρά το γεγονός ότι πολλοί παράγοντες, όπως π.χ. ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος που απεύχεται έκτακτες πολιτικές εξελίξεις και όπως αποκαλύπτει το vima.gr, λέει ότι οι καιροί δεν επιτρέπουν εκλογική αναμέτρηση και πολιτικά παιχνίδια εξουσίας.

Η κίνηση του κ. Μητσοτάκη όμως είναι αναμενόμενη, καθώς η συντήρηση κλίματος εκλογών και η ετοιμότητα που έχει ζητήσει, με διαρροές και δηλώσεις περί απρόβλεπτων πολιτικών εξελίξεων και ενδεχομένως πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, περισσότερο έχει στόχο την εσωτερική κατάσταση στη Ν.Δ.

Και αυτό διότι, όλη αυτή η συζήτηση περί πιθανών πολιτικών εξελίξεων το φθινόπωρο, συντηρεί την εκλογολογία, κρατά «εν υπνώσει» όσοι θέλουν να διαφωνήσουν με πτυχές της στρατηγικής της σημερινής ηγετικής ομάδας, ενώ λειτουργεί ως ένα βαθμό συσπειρωτικά.

Βέβαια, από τη Συγγρού, ουδείς θα παραδεχθεί ότι η συγκεκριμένη ρητορική αναχαιτίζει διαφωνίες και εντάσεις διαφόρων βουλευτών ή λειτουργεί «ευεργετικά» στη λογική της «στεγανοποίησης» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και το μήνυμα που στέλνει η ηγεσία είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εμμένοντας ότι το κόστος παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι μεγαλύτερο από μια εκλογική αναμέτρηση.

Από τη Συγγρού διαρρέουν ότι ετοιμάζονται πυρετωδώς για όλα τα ενδεχόμενα, ενώ στο παρασκήνιο γίνεται προεργασία και για άλλες αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό, ενώ προχωρεί η συγγραφή του προγράμματος. Όμως, η έμφαση που δίνει η ηγεσία, πέρα από την πολιτική πρόταση που πρέπει να παρουσιαστεί κάποια στιγμή στους πολίτες – μεταδίδεται ότι αυτό θα γίνει στη ΔΕΘ στα μέσα Σεπτεμβρίου – είναι η προσωπική αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Τσίρπα.

Και αυτό διότι, όπως έχει αναλύσει και ο Τάκης Θεοδωρικάκος (δέχεται παρασκηνιακή επίθεση το τελευταίο διάστημα με διάφορα άρθρα και σχόλια σε blogs και sites) σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκη, τα πολιτικά δεδομένα και τα τελευταία επικοινωνιακά ευρήματα οδηγούν στην πρόβλεψη ότι το «πολιτικό ιμπέριουμ»που είχε μέχρι πρότινος ο κ. Τσίπρας έναντι του προέδρου της Ν.Δ. έχει ανατραπεί.

Επιπροσθέτως λένε στη Συγγρού, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με προβλήματα που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική και γι’ αυτό επιμένουν, ότι ο κ. Τσίπρας για να προλάβει την επιτάχυνση της κυβερνητικής φθοράς, θα προσφύγει σε εκλογές.

Η κατά τη Συγγρού, ανασφάλεια του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές, έχει κινητοποιήσει τα αντανακλαστικά της Ν.Δ. και εκεί στηρίζει ο κ. Μητσοτάκης το σχέδιο εκλογικής ετοιμότητας το οποίο άρχισε ήδη να εφαρμόζει. Κατά τον ίδιο, από τον Σεπτέμβριο θα αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο η κοινωνική πίεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και, όπως διευκρινίζει σε συνομιλητές του, το αίτημα για πρόωρες εκλογές θα τύχει πλέον ευρείας απήχησης στους πολίτες.

Αρης Ραβανός

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024