Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ οι αγρότες που πωλούν προϊόντα σε λαϊκές

Σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ οι αγρότες που πωλούν προϊόντα σε λαϊκές

Στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, που προβλέπει τη τήρηση βιβλίων, την έκδοση αποδείξεων και την κατάθεση περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ θα υπάγονται όλοι οι αγρότες που πουλάνε τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγοράς. Με τις νέες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, επέρχονται σημαντικές αλλαγές στο ειδικό καθεστώς για τους αγρότες από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, που προβλέπει τη τήρηση βιβλίων, την έκδοση αποδείξεων και την κατάθεση περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ θα υπάγονται όλοι οι αγρότες που πουλάνε τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγοράς.

Με τις νέες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, επέρχονται σημαντικές αλλαγές στο ειδικό καθεστώς για τους αγρότες από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Ημερησία, στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ υπάγονται οι αγρότες οι οποίοι κατά την προηγούμενο φορολογικό έτος πραγματοποίησαν πωλήσεις αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και παροχές αγροτικών υπηρεσιών, αξίας κατώτερης των 15.000 ευρώ και έλαβαν επιδοτήσεις κατώτερες των 5.000 ευρώ.

Στον προσδιορισμό του ύψους των παραδόσεων για την ένταξη στο ειδικό ή στο κανονικό καθεστώς θα συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο οι χονδρικές πωλήσεις, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά και οι λιανικές πωλήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024