Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζητούσαν λύτρα για να ελευθερώσουν πρόσφυγες που είχαν κλεισμένους σε κοντέινερ

Ζητούσαν λύτρα για να ελευθερώσουν πρόσφυγες που είχαν κλεισμένους σε κοντέινερ

Λύτρα για να αφήσουν ελεύθερους τους Πακιστανούς που κρατούσαν κλεισμένους σε κοντέινερ σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης ζητούσαν από τα μέλη των οικογενειών τους τα μέλη κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Τέσσερις συλλήψεις, άλλοι δύο στη δικογραφία.

Λύτρα για να αφήσουν ελεύθερους τους Πακιστανούς που κρατούσαν κλεισμένους σε κοντέινερ σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης ζητούσαν από τα μέλη των οικογενειών τους τα μέλη κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν 52χρονος Έλληνας, 62χρονος ομογενής από την Αρμενία και δύο Πακιστανοί ηλικίας 19 και 30 ετών. Επιπλέον, δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος άλλων δύο Πακιστανών, 36 και 30 ετών.

Προηγήθηκε καταγγελία ότι διακινητές κρατούν παράνομα σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης πρόσφυγες και απαιτούν εκβιαστικά από τους συγγενείς τους χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, στις 2 Ιουνίου εντοπίστηκαν από αστυνομικούς στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης τρεις Πακιστανοί, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι κρατούνταν παράνομα σε ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης και ότι για την απελευθέρωσή τους συγγενικά τους πρόσωπα πλήρωσαν στους δράστες συνολικά 4.400 ευρώ.

Πρωινές ώρες της Τρίτης, σε αστυνομική επιχείρηση σε ποιμνιοστάσιο σε αγροτική περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε το κοντέινερ, μέσα στο οποίο βρέθηκαν πέντε Πακιστανοί.

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν ο 52χρονος ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου, καθώς επίσης και ο 62χρονος ομογενής και ο 19χρονος Πακιστανός, οι οποίοι απασχολούνταν στο ποιμνιοστάσιο και γνώριζαν την παράνομη κατακράτηση των Πακιστανών.

Όπως προέκυψε, οι Πακιστανοί είχαν μπει παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο και κατέβαλαν 2.500 ευρώ στους διακινητές, τον 36χρονο και τον 30χρονο, για τη μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη. Αυτοί, ωστόσο, τους μετέφεραν στο κοντέινερ, όπου και τους κρατούσαν ομήρους μέχρι να λάβουν από τους συγγενείς τους τα χρήματα που αξίωναν για να τους ελευθερώσουν.

Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη στο Κιλκίς 30χρονος Πακιστανός, αδελφός του 36χρονου, ο οποίος επίσης γνώριζε για την αρπαγή των ομοεθνών του.

Με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για αρπαγή κατά συρροή, απόπειρα εκβίασης, απλή σωματική βλάβη, υπόθαλψη και παράβαση του Νόμου περί όπλων, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024