Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car: Αθλητική ελίτ

Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car: Αθλητική ελίτ

Η γερμανική φίρμα παρουσιάζει σε συνεργασία με την Garia, ένα πρωτότυπο γκολφ καρτ το οποίο φιλοδοξεί να οδηγήσει σε ένα νέο πολυτελέστερο και στυλιστικά πιο ενσυνείδητο επίπεδο τις μετακινήσεις στα γήπεδα του γκολφ.


Η γερμανική φίρμα σε συνεργασία με τον κατασκευαστή οχημάτων γκολφ, Garia, αποκάλυψαν την πρότασή τους για το μέλλον των μετακινήσεων στα γήπεδα γκολφ επιχειρώντας, σύμφωνα με τις συστάσεις, να «επαναπροσδιορίσουν την πολυτέλεια της μετακίνησης στα γήπεδα του γκολφ».

Για τη δημιουργία του πολυτελούς γκολφ καρτ η Mercedes-Benz προφανώς επιστρατεύει την εμπειρία της από την smart, αναμιγνύοντας την ωστόσο με την «δική της» σφραγίδα πολυτέλειας και φυσικά τις απαραίτητες προδιαγραφές που χαρακτηρίζουν το είδος με στόχο να διευκολύνουν τους γκόλφερς στην μεταφορά του σχετικού εξοπλισμού.

Το αποτέλεσμα είναι ένα compact τετράτροχο που θυμίζει περισσότερο μια φουτουριστική εκδοχή του smart fortwo cabrio και η οποία έχει ορισμένα πολύ ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά στο πνεύμα του αθλήματος που καλείται να υπηρετήσει.

Σε αυτά συγκαταλέγονται η γρίλια που παραπέμπει στο μοτίβο μπάλας γκολφ η οποία περιστοιχίζεται από ένα σετ αιχμηρών φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED. Σε αντίθεση με τα συνήθη χαρακτηριστικά των αντίστοιχων οχημάτων, το γκολφ καρτ των Mercedes-Benz – Garia διαθέτει παρμπρίζ ενώ η οροφή, αντί του συνήθους υφάσματος, αποτελείται από ανθρακονήματα.

Από το εξεζητημένο αυτό υλικό κατασκευάζεται επίσης και ο αεροδυναμικός διαχύτης του πίσω τμήματος ενώ την εικόνα συμπληρώνουν ένα spoiler, οι μικροί τροχοί με τις πέντε ακτίνες και δύο θέσεις για τσάντες γκολφ τοποθετημένες υπό γωνία για περισσότερη χρηστικότητα κατά την αναζήτηση του σωστού μπαστουνιού.

Στο εσωτερικό, υπάρχει η αδιάψευστη σφραγίδα της Mercedes-Benz η οποία μεταφράζεται σε ένα άνετο lounge κάθισμα επενδυμένο με ακριβό δέρμα κάτω από το οποίο φιλοξενείται ένα μίνι ψυγείο.

Την επιλογή των υλικών του εσωτερικού εκτός από το δέρμα συμπληρώνουν το ξύλο και οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα ενώ στα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά συγκαταλέγεται η οθόνη των 10,1 ιντσών του infotainment, όπου εκτός από ενδείξεις σχετικές με τη λειτουργία του αυτοκινήτου, εμφανίζονται χάρτες του γηπέδου γκόλφ, σκορ, εφαρμογή για τον καιρό και τις μεταβολές των καιρικών συνθηκών ενώ, υπάρχει πρόβλεψη για σύστημα ενδοσυνεννόησης για την παραγγελία αναψυκτικών.

Τα gadgets του γκολφ καρτ της Mercedes-Benz συμπληρώνει η παρουσία Bluetooth και ηχείων, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να αναπαράγει μουσική από το smartphone του.

Σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο το γκολφ καρτ εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 14 ίππων και μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η αυτονομία διαμορφώνεται σε 80 χλμ. ενώ η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται σε 30 χλμ./ώρα.

Προς το παρόν, το φουτουριστικό γκολφ καρτ είναι πρωτότυπο ωστόσο, αν η υποδοχή του έχει την αναμενόμενη απήχηση θα κατασκευαστεί.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024