Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι επαφές του ΥΠΕΞ των Εμιράτων με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Οι επαφές του ΥΠΕΞ των Εμιράτων με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Πρόσκληση προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών σεϊχη Αλ Ναχιάν. Ο υπουργός συναντήθηκε και με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Πρόσκληση προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών σεϊχη Αλ Ναχιάν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, και τώρα και για το μέλλον, αποτελεί έναν σημαντικό χώρο για επενδύσεις και κάλεσε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να δείξουν εμπιστοσύνη στη χώρα μας, ενώ επεσήμανε τα περιθώρια που υπάρχουν για περαιτέρω συνεργασία στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, αφού επεσήμανε ότι οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ελλάδας είναι ισχυρές, σε στρατηγικό και πολιτικό επίπεδο, υπογράμμισε ότι κατά τις επαφές του στην Αθήνα θα εξετάσει τα περιθώρια περαιτέρω συνεργασίας στον οικονομικό τομέα.

Αναφορικά με την τρομοκρατία, κάλεσε σε κοινό μέτωπο για την καταπολέμησή της και κατέληξε τονίζοντας: «Βλέπουμε την Ελλάδα ως έναν ειλικρινή εταίρο».

Στις παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στην προοπτική εμβάθυνσης και περαιτέρω ανάπτυξης αναφέρθηκαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο διάλογο μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, προσθέτοντας: «Εκτιμούμε τις προσπάθειές σας».

Καλωσόρισε τον σεΐχη στην Ελλάδα, «μία χώρα που παραδοσιακά έχει πολύ καλές σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», για να συμπληρώσει: «Ανυπομονούμε να εμβαθύνουμε αυτές τις σχέσεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη χώρα μας και μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός, όπως τόνισε, ότι η Ελλάδα προχωράει στην σωστή κατεύθυνση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024