Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ecofin: Αποφασίζει για τα υπερβολικά ελλείμματα Ισπανίας και Πορτογαλίας

Ecofin: Αποφασίζει για τα υπερβολικά ελλείμματα Ισπανίας και Πορτογαλίας

Στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) που πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη, πρόκειται να ληφθεί η απόφαση για το κρίσιμο θέμα της επιβολής κυρώσεων σε Ισπανία και Πορτογαλία για υπερβολικά ελλείμματα. Χθες, το Eurogroup εξέφρασε ισχυρή υποστήριξη στην πρόταση της Κομισιόν υπέρ της έναρξης της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων.

Στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) που πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη, πρόκειται να ληφθεί η απόφαση για το κρίσιμο θέμα της επιβολής κυρώσεων σε Ισπανία και Πορτογαλία για υπερβολικά ελλείμματα.

Χθες, το Eurogroup εξέφρασε ισχυρή υποστήριξη στην πρόταση της Κομισιόν υπέρ της έναρξης της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων.

Συγκεκριμένα, το Eurogroup ενέκρινε την έκθεση της Κομισιόν, η οποία συμπεραίνει πως οι δύο χώρες δεν ανέλαβαν αποτελεσματική δράση για να διορθώσουν τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό τους.

Σήμερα το Ecofin αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» στην Κομισιόν, έτσι ώστε να αποφασίσει μέσα στις επόμενες μέρες αν θα επιβληθεί πρόστιμο ή όχι, το ύψος του προστίμου, αλλά και αν μέρος των ευρωπαϊκών κονδυλίων στα δύο αυτά κράτη θα μπλοκαριστεί προσωρινά.

Ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι στο Eurogroup «δεν ελήφθησαν αποφάσεις για κυρώσεις» και πως «πρώτα πρέπει να δώσουμε στις δύο αυτές χώρες συστάσεις για πρόσθετα μέτρα».

Ο Επίτροπος τόνισε εμφατικά ότι οι κανόνες θα εφαρμοστούν έξυπνα και με ευελιξία, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την εύθραυστη ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στις δύο χώρες, μετά μάλιστα τα συναπτά έτη μεγάλης δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν περάσει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024