Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χίλαρι και Τραμπ: Κάτι κινείται για την επιλογή των αντιπροέδρων

Χίλαρι και Τραμπ: Κάτι κινείται για την επιλογή των αντιπροέδρων

Και ενώ η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ κινούνται προς την επίσημη και οριστική ανάδειξη στα συνέδρια Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, άνοιξε η συζήτηση για τα πρόσωπα που θα επιλεγούν ως υποψήφιοι αντιπρόεδροι.

Και ενώ η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ κινούνται προς την επίσημη και οριστική ανάδειξη στα συνέδρια Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, άνοιξε η συζήτηση για τα πρόσωπα που θα επιλεγούν ως υποψήφιοι αντιπρόεδροι.

Ο απόστρατος υποστράτηγος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Μάικλ Φλιν που περιλαμβάνεται στην λίστα των πιθανών αντιπροέδρων του Ντόναλντ Τραμπ, υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε ότι είναι υπέρ του δικαιώματος μιας γυναίκας να επιλέγει εάν θα κάνει άμβλωση ή όχι.

Ο Φλιν έχει υπηρετήσει ως επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ (DIA), ενώ η δήλωσή του αυτή, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την άποψη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο ζήτημα αυτό, που τάσσεται ξεκάθαρα κατά των αμβλώσεων.

Ο Τραμπ από την πλευρά του έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει στην επιλογή του αντιπροέδρου του, πριν από τη διεξαγωγή του κεντρικού συνεδρίου του κόμματος, την επόμενη εβδομάδα, ενώ ο Φλιν έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, από τις αρχές του 2016.

Η Washington Post έγραψε το Σάββατο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει με θετικό μάτι τον Φλιν, που διηύθυνε στη DIA από το 2012 έως το 2014, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, καθώς εκτιμά ότι η κατάσταση κοινωνικής αστάθειας που εκδηλώνεται στις ΗΠΑ, αλλά και η απειλή της τρομοκρατίας, απαιτούν μια σκληρή και αποφασιστική προσωπικότητα για να τις διαχειριστεί.

Σύμφωνα με την Post, στον Τραμπ αρέσει επίσης η ιδέα να έχει στη θέση του αντιπροέδρου κάποιον που δεν είναι πολιτικός.

Η επιλογή του αντιπροέδρου απασχολεί σοβαρά τον Τραμπ τις τελευταίες εβδομάδες. Πέρα από τους υποψήφιους που έχουν προηγούμενη πολιτική εμπειρία, ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι εξετάζει επίσης κατά πόσο ένας στρατιωτικός ηγέτης θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποτελεσματική άσκηση της προεδρίας.

Πηγή που γνωρίζει λεπτομέρειες για τις εξελίξεις επιβεβαίωσε στο Reuters ότι η υποψηφιότητα του Φλιν έχει σοβαρές πιθανότητες.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κοινή εμφάνιση της Χίλαρι Κλίντον με τον συνυποψήφιό της, Μπέρνι Σάντερς σε προεκλογική συγκέντρωση στο Πόρτσμουθ του Νιου Χαμσάιρ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοινή εμφάνιση των δύο, είναι το αποτέλεσμα διαβουλεύσεων μεταξύ των επιτελείων της Κλίντον και του Σάντερς που έγιναν τις προηγούμενες εβδομάδες.

Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον και η δική μας εκστρατεία έρχονται όλο και πιο κοντά, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάντερς το Σάββατο.

Ποσοστό 45% των υποστηρικτών του Σάντερς εμφανίζεται να έχει θετική γνώμη για τη Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το τηλεοπτικό κανάλι NBC News και την Wall Street Journal.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024