Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τη «Δημοκρατική Ευθύνη» παρουσίασε ο Χάρης Θεοχάρης

Τη «Δημοκρατική Ευθύνη» παρουσίασε ο Χάρης Θεοχάρης

Στο Ίδρυμα Κακογιάννη παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας τη νέα πολιτική κίνηση «Δημοκρατική Ευθύνη», ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης. Παρών ήταν και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε ήδη εκφράσει τη στήριξη του στο εγχείρημα του κ. Θεοχάρη.

Και εγένετο ακόμα ένα κόμμα. Η «Δημοκρατική Ευθύνη». Η διαφορά του μετά άλλα κόμματα που ιδρύθηκαν πρόσφατα είναι ότι αυτό έχει πρόγραμμα (και μοιράστηκε), ότι δεν έχει «επώνυμα» στελέχη (παρά μόνον επώνυμους στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία), ότι η ίδρυσή του ανακοινώθηκε στο Ιδρυμα «Μιχάλη Κακογιάννη», με… αριθμημένες θέσεις και γιγαντοθόνες, και τέλος είναι ίσως το μόνον νέο κόμμα που διαθέτει και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Το αμφιθέατρο γέμισε, ο ανεξάρτητος βουλευτής (που αποχώρησε από το Ποτάμι) Χάρης Θεοχάρης (με μπλε σκούρο κοστούμι χωρίς γραβάτα) χαιρέτησε όλους διά χειραψίας όσους προσήλθαν. Τον Αλέκο Παπαδόπουλο όλοι ήθελαν να τον χαιρετήσουν: «Θέλουμε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα, μια χώρα με πραγματικούς όρους και όχι με όρους παρελθόντος», έλεγε. Και όταν ρωτήθηκε εάν στο νέο κόμμα υπάρχουν οι λεγόμενοι «επώνυμοι» ιδού τι είπε: «Εδώ ήρθαν σημαντικότατοι άνθρωποι που ούτε καν φαντάζεστε. Σημαντικά στελέχη της κοινωνίας και της εργασίας. Το πραγματικό δυναμικό της χώρας και όχι οι περιφερόμενοι σε κανάλια κτλ».

Ο χώρος στην οδό Πειραιώς μπροστά στο Ιδρυμα, είχε γεμίσει από νωρίς από κόσμο. Από απλό κόσμο: «Ξέρεις είμαι ο Γιάννης, ο αδελφός της Σούλας που είναι παντρεμένη με τον Κώστα». Οι πιο πολλοί έτσι συστήνονταν. Ηρθαν όμως και πρώην εφοριακοί, πρώην υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώην Αρεοπαγίτες, δικαστικοί, εργάτες όλοι μαζί πήραν τις θέσεις τους στο αμφιθέατρο και περίμεναν να αρχίσει η παρουσίαση του νέου κόμματος, που έχει ως κεντρικό μήνυμα το «Συνείδηση στην Πολιτική».

«Η χώρα χρειάζεται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, αλλά και στροφής στην ανάπτυξη και την ευημερία. Οι λέξεις χιλιοειπωμένες δεν πείθουν και τους πιο εύπιστους. Χρειάζονται συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις αναλυτικά καταγεγραμμένες», ειπώθηκε όταν μοιραζόταν το πρόγραμμα του νέου κόμματος. Χρειάζονται αξιόπιστα πρόσωπα με εμπειρία, που έφεραν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, που είχαν έντιμη και διαυγή πολιτική, αλλά και νέοι άνθρωποι με εξειδικευμένες γνώσεις και αντίληψη της σύγχρονης πραγματικότητας.

Η πρώτη υπόσχεση που δόθηκε ήταν: «Καθαροί στόχοι και γερά στομάχια από όσους θα αναλάβουν την υλοποίηση του προγράμματος. Οι παγίδες πολλές, η υπομονή του κόσμου μικρή, η καχυποψία μεγάλη». Παρουσιάστηκε πρόγραμμα για τη Δημόσια Διοίκηση, για νέο εκλογικό σύστημα με αποτροπή ενδιάμεσων εκλογών, ένα φορολογικό σύστημα χωρίς περιττές εξαιρέσεις και αδικίες,πρόγραμμα για την υγεία, συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού τομέα στην υγεία με κύριο στόχο ότι στην περίοδο μετά το μνημόνιο η Ελλάδα θα πρέπει να εκπονήσει ένα μακροχρόνιο σχέδιο για τον τομέα της Υγείας.

Οι κομματικοί στρατοί βρίσκονται στο στόχαστρο του νέου κόμματος: «Αυτό είναι ένα δύσκολο μονοπάτι, ξεκινάμε μία κίνηση από το μηδέν, γιατί πιστεύουμε πως δεν μπορούμε να διορθώσουμε γερασμένους και φθαρμένους μηχανισμούς που ξέρουν να κάνουν εκστρατείες μόνο με ένα στόχο, για να βρουν μετεκλογικά δουλειά. Θέλουμε να πείσουμε γιατί έχουμε τη γνώση, τη θέληση, ξέρουμε τη λεπτομέρεια…»

Νίκος Χασαπόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024