Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Έρωτας, ίντριγκες και παγετώνες

Οι ταινίες της εβδομάδας: Έρωτας, ίντριγκες και παγετώνες

...

Αγγελική Στελλάκη

Τέσσερις νέες ταινίες βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η παρέα της animation ταινίας «Η Εποχή των Παγετώνων» επιστρέφει και βρίσκεται σε… τροχιά σύγκρουσης, ενώ Τζέρεμι Άιρονς και Όλγκα Κουριλένκο βιώνουν έναν μεταφυσικό έρωτα στο «Θα σε περιμένω, πάντα» του Τζουζέπε Τορνατόρε. Ένα… παιχνίδι χωρίς κανόνες παίζουν οι Αλ Πατσίνο και Άντονι Χόπκινς στην ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου Σιντάρο Σιμοσάουα, ενώ η Ζοσιάν Μπαλασκό είναι η μαμά που δέχεται την 40χρονη κόρη της πίσω στο πατρικό σπίτι.

Μαμά, Γύρισα

(1,5/5)

Κληθείσα να αντιμετωπίσει μπόλικες οικονομικές δυσκολίες, η 40χρονη Στεφανί αναγκάζεται να επιστρέψει στην πατρική εστία. Εκεί όπου ζει η μητέρα της, η οποία έχει συνηθίσει να ζει τη ζωή της. Αρκετές παρεξηγήσεις περιμένουν τις δύο γυναίκες, καθώς προσπαθούν να ανακαλύψουν τις μεταξύ τους ισορροπίες, ενώ έχει να αντιμετωπίσει και τα αδέλφια της. Χαριτωμένη η Ζοσιάν Μπαλασκό στον ρόλο της πληθωρικής μητέρας σε μία ταινία που δυστυχώς δεν καταφέρνει να προκαλέσει το γέλιο, παρά μόνο -σε ελάχιστες στιγμές- το μειδίαμα.

Σκηνοθεσία: Ερίκ Λαβέν
Πρωταγωνιστούν: Ζοσιάν Μπαλασκό, Αλεξάντρα Λαμί, Ματίλντ Σενιέ, Φιλίπ Λεφέμπρ




Θα σε περιμένω, πάντα.

(1/5)

Ο ιταλός σκηνοθέτης Τζουζέπε Τορνατόρε σκηνοθετεί μία ερωτική ιστορία με δόσεις μυστηρίου. Μία νεαρή κοπέλα, η Έιμι, φοιτήτρια αστροφυσικής, έχει σχέση με έναν κατά πολύ μεγαλύτερό της καθηγητή αστροφυσικής, τον Εντ. Για μεγάλα διαστήματα αναγκάζονται να μείνουν χώρια εξαιτίας των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων. Κάποια στιγμή, η Έιμι μαθαίνει ότι ο Εντ έχει πεθάνει, αλλά η ίδια συνεχίζει να λαμβάνει γράμματα και μηνύματα από εκείνον. Έτσι θα ξεκινήσει ένα ταξίδι για την ανακάλυψη της αλήθειας. Δυστυχώς, η ταινία του Τορνατόρε μόνο αποτυχημένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Ψευδοφιλοσοφικά ερωτήματα, ένας συνεχής μονόλογος -είτε από τη μεριά της ερωμένης, είτε από την πλευρά του εραστή-, ένα μυστήριο που δεν είναι και τόσο μυστήριο σε μία ταινία υπερβολικά φλύαρη και υπερφίαλη.

Σκηνοθεσία: Τζουζέπε Τορνατόρε
Πρωταγωνιστούν: Τζέρεμι Άιρονς, Όλγκα Κουριλένκο, Σάιμον Τζονς




Η Εποχή των Παγετώνων: Σε τροχιά σύγκρουσης

Το αέναο κυνήγι του Σκρατ για το βελανίδι του τον εκτοξεύει στο διάστημα, όπου κατά λάθος ξεκινά μια σειρά γεγονότων που αλλάζουν και απειλούν τον κόσμο της Εποχής των Παγετώνων. Στην προσπάθεια τους να σωθούν, ο Σιντ, ο Μάνι, ο Ντιέγο και οι υπόλοιποι της αγέλης θα αφήσουν το σπίτι τους για μια αποστολή γεμάτη περιπέτεια, ταξιδεύοντας σε εξωτικά νέα μέρη και συναντώντας διάφορους εκκεντρικούς χαρακτήρες.

Σκηνοθεσία: Μάικ Θερμάιερ, Γκέιλεν Τ.Τσου





Παιχνίδι χωρίς Κανόνες

Ένας φιλόδοξος νεαρός δικηγόρος αναλαμβάνει μια μεγάλη υπόθεση εναντίον ενός ισχυρού και αδίστακτου στελέχους μιας μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας. Σύντομα θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια υπόθεση εκβιασμού, δολιοφθοράς και δωροδοκίας.

Σκηνοθεσία: Σιντάρο Σιμοσάουα
Πρωταγωνιστούν: Αλ Πατσίνο, Άντονι Χόπκινς, Τζος Ντουχαμέλ, Μαλίν Ακερμαν, Τζούλια Στάιλς

Ο Φόβος

Η Αϊρήν Βάγκνερ έχει ό,τι ονειρεύεται μια γυναίκα: κοινωνική θέση, έναν σύζυγο που την λατρεύει, ενδιαφέρουσα δουλειά και, φυσικά, υπέροχα παιδιά. Όμως κάτι της λείπει, ζητάει το κάτι παραπάνω. Έτσι, όταν συναντάει τον νεαρό Έρικ, τον ερωτεύεται παράφορα. Τα απογεύματα, τριγυρισμένη από την οικογένειά της, η Αϊρήν συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Όταν αποφασίζει να διαλύσει τον δεσμό της, εμφανίζεται στη ζωή της μια νεαρή κοπέλα, η οποία δηλώνει ότι γνωρίζει τα πάντα για την παράνομη σχέση της. Προκειμένου να κρατήσει κλειστό το στόμα της, ζητάει ένα υπέρογκο ποσό.

Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Ροσελίνι
Πρωταγωνιστούν: Ίνγκριντ Μπέργκμαν

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024